"Правосъдие за всеки": Премиерът няма конституционна инициатива

Инициативата "Правосъдие за всеки" излезе с позиция по предложението на министър-председателя Бойко Борисов за нова Конституция и за свикване на Велико Народно събрание. "Ясно е, че министър-председателят няма конституционна инициатива и не може да..

публикувано на 15.08.20 в 16:22
15 август е един от 12-те най-големи християнски празници Успение на Пресвета Богородица или Голяма Богородица

Голяма Богородица е

Днес православната църква празнува Успението на Св. Богородица, наричан още Голяма Богородица. Празникът е сред най-почитаните, защото Божията майка се смята за най-голямата застъпница за хората пред Бога. Имен ден имат над 198 хил. българи ...

обновено на 15.08.20 в 15:55

НАСА планира следващо изстрелване на Crew Dragon

НАСА планира следващото изстрелване на космически кораб Crew Dragon на компанията SpaceX до Международната космическа станция не по-рано от 23 октомври, предаде БГНЕС. В състава на екипажа ще влязат американците Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър и..

публикувано на 15.08.20 в 15:32

Първите туристи от Израел се очакват на 20 август на летище “Варна“

Първите организирани туристи от Израел се очакват на летище Варна на 20-и август. Те ще влязат в страната след задължително направен пи си ар тест 72 часа преди пътуването. Карантината за израелските граждани, които пребивават в България и се..

публикувано на 15.08.20 в 15:28

Произведена е първата партида от руската ваксина за Covid-19

В Русия е произведена първата партида от регистрираната тази седмица ваксина срещу коронавирус, съобщиха от министерството на здравеопазването. Производството на необходимите количества за вътрешния пазар ще отнеме от 9 месеца до една година. Това..

публикувано на 15.08.20 в 15:20

Макрон планира повторно посещение в Бейрут

Президентът на Франция Еманюел Макрон планира повторно посещение в Бейрут в началото на септември , за да проследи процеса по възстановяване на щетите от взрива в ливанската столица от 4 август, който отне живота на стотици и остави без дом хиляди,..

публикувано на 15.08.20 в 15:03
Майк Помпейо

Помпейо подписа сътрудничество в отбраната между Полша и САЩ

Държавният секретар на Съединените щати Майк Помпейо пристигна във Варшава, където подписа споразумение за засилено сътрудничество в отбраната между Полша и Съединените щати. С него се предвижда разполагането на 1 000 американски военни от..

публикувано на 15.08.20 в 14:52

Възстановка на римски битки - най-новата аткракция във Велико Търново

Римски битки и занаяти от ежедневието на племената на готите са най-новата туристическа атракция във Велико Търново. Свищовската група за исторически възстановки „Дукс антика“ представя през почивните дни под крепостта „Царевец“ в парка с..

публикувано на 15.08.20 в 14:39

Историческият музей във Велико Търново събира най-ценните си находки в каталог

Регионалният исторически музей във Велико Търново събира в каталог най-големите си ценности. Луксозното двуезично издание е по повод 150 години от създаването на музея. В каталога на Великотърновския музей ще бъдат представени над 350..

публикувано на 15.08.20 в 14:26
Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Зелената енергия е в плановете за развитие на община Сливен

Производството на зелена енергия ще бъде част от новите планове за икономическо развитие на община Сливен, коментира кметът Стефан Радев. Той подчерта, че производството на възобновяемата енергия през следващите  години ще бъде едно от направленията за..

публикувано на 15.08.20 в 14:20