Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през НАП ще е изцяло електронно

Кандидатстването за компенсациите на затворения бизнес през Националната агенция по приходите ще е изцяло електронно, през системата ИСУН, максимално олекотено и без предоставяне на документи. Това заяви на съвещанието при премиера Бойко Борисов..

публикувано на 03.12.20 в 14:27

Мюфтията на Благоевград дава грамота "Живата история" на столетници

"С поклон и благодарност пред живата история и мъдростта на България" - това е написано на грамотата, която всеки столетник ще получи и вече получава от районния мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед. Разбира се има и материална подкрепа, за която..

публикувано на 03.12.20 в 14:27

Турски войник е убит в сражение с кюрдските сили

Турски войник бе убит в сражение с кюрдските Сили за защита на народа (СЗН) в района на Африн, в Северна Сирия, контролиран от Анкара и сирийските й съюзници, съобщи турското минстерство на отбраната, цитирано от АФП. Турският войник е бил убит..

публикувано на 03.12.20 в 14:17

Британската агенция за лекарствата отхвърли твърденията, че страната получава по-бързо ваксина заради Брекзит

Британската агенция за лекарствата и здравните продукти отхвърли казаното от министъра на здравеопазването Мат Ханкок, че Великобритания ще получи по-бързо първата ваксина срещу Covid-19 благодарение на Брекзит. Първите пратки с новата..

публикувано на 03.12.20 в 14:11

Назначаването на духовник в българска църква в Истанбул - казусът остава отворен

Назначаването на духовник на Вселенската патриаршия в българската църква в Истанбул „Свети Йоан Рилски“ остава като отворена тема. Преди седмица  старозагорския митрополит Киприан заяви пред БНР , че едва през юни Българската православна църква..

публикувано на 03.12.20 в 14:01

Прокуратурата ще проверява болничните на девет медицински сестри от Свищов

Ръководството на общинската болница в Свищов е сезирало Районната прокуратура за проверка на болничните на деветте медицински сестри, сред които е и старшата сестра на Covid отделението, които едновременно излязоха в отпуск по болест, а три от..

публикувано на 03.12.20 в 13:57

Министърът на здравеопазването ще може да налага задължителна изолация

Министърът на здравеопазването по предложение на главния държавен здравен инспектор може със заповед да разпореди задължителна изолация на лица, болни от и заразоносители на заразни болести, както и задължителна карантина на контактните с тях лица, въз..

публикувано на 03.12.20 в 13:48

Шест случая на Covid-19 в Дома за стари хора в Сливен

Шест случая на Covid-19 бяха регистрирани в Дома за стари хора в Сливен, съобщават от Областния кризисен щаб. Заразени са двама домуващи и четирима души от персонала. Болните в дома са изолирани, а заразеният персонал е на домашно лечение, под..

публикувано на 03.12.20 в 13:37

Проф. Д. Иванов: Не споделям оптимизма на правителството за икономиката

" Липсва цялостна програма от мерки, незабелязващи огромната опасност, която надвисва над българската икономика и бизнес , която може да доведе до деградация на цялостното ни икономическо състояние. Опасността е от изключително забавяне на нашето..

публикувано на 03.12.20 в 13:28

Националният план за ваксиниране беше представен на премиера Борисов

На работно съвещание при премиера Бойко Борисов министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев представиха Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, който предстои да бъде одобрен на заседание..

публикувано на 03.12.20 в 13:14