Турският министър на енергетиката Фатих Дьонмез

Турция купува трети сондажен кораб

Турция закупува от Великобритания своя трети сондажен кораб, съобщи на енергиен форум в Истанбул министърът на енергетиката на страната Фатих Дьонмез. Той допълни, че плавателният съд трябва да пристигне в Турция до 2-3 седмици. По думите на..

публикувано на 24.02.20 в 21:01

Задържаха 4-има непълнолетни за инцидента със съблеченото момче в София

Четирима непълнолетни момчета са задържани от полицията заради инцидента с нападнатото и съблечено в автобус момче от преди три дни в столицата. Арестуваните не са имали досега криминални прояви. Най-вероятно действията им са в резултат на..

публикувано на 24.02.20 в 20:34

Нова грипна ваканция за три училища в Радомир

Нова грипна ваканция за учениците от три училища в Радомир. Във връзка с нарастващия брой заболели ученици Регионалната здравна инспекция- Перник е направила мотивирано предложение до началника на Регионалното управление „Образование“, дните от 25..

публикувано на 24.02.20 в 20:13
Харви Уайнстин пристига с полицейски ескорт за заседанието на съда в Манхатън, Ню Йорк.

Харви Уайнстийн бе признат за виновен в сексуални престъпления

Бившият филмов продуцент от Холивуд Харви Уайнстийн бе признат за виновен по обвинения за сексуално посегателство и изнасилване. Жертва на посегателството е бившата асистентка Мими Хейли и актрисата Джесика Ман. Двата случая са от 2006-та и..

публикувано на 24.02.20 в 20:05

Коронавирусът в Италия "удари" товарния транспорт у нас

Извънредните мерки срещу коронавируса в Северна Италия се отразиха и на товарния транспорт. Български превозвачи спряха камионите заради десетки затворени предприятия. През България и граничния пункт „Кулата“ към пристанищата в Гърция и оттам към..

публикувано на 24.02.20 в 19:55
Франсоа Фийон (в средата), съпругата му Пенелоп (вляво) напускат с адвокатите си съда в Париж.

Стачка осуети първото съдебно заседание срещу бивш френски премиер

Стачка на адвокатите в Париж срещу пенсионната реформа осуети първото съдебно заседание по делото „Фийон“. Бившият френски премиер и съпругата му останаха съвсем за кратко в съда. От сряда те ще отговарят по няколко обвинения, свързани с присвояване..

публикувано на 24.02.20 в 19:48

Температурен рекорд в Хасково

Рекордните 20 градуса на сянка са били измерени днес от метеорологичната обсерватория в Хасково. Досега най-топло на същия ден е било през 1977 година, когато температурата е била 19,8 градуса.

публикувано на 24.02.20 в 19:39

Дълг от още 200 млн. лева ще бъде поет с нова емисия държавни ценни книжа

Финансовото министерство пое нов дълг от 200 милиона лева чрез държавни ценни книжа, става ясно от сайта на БНБ. Това е четвъртата емисия за годината, а общо новопоетият дълг е 800 милиона лева при бюджетно ограничение от 2,2 млрд. лева...

обновено на 24.02.20 в 19:32
Сградата на Ла Скала в Милано

15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия

15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса населени места в Италия , съобщи за "Хоризонт" генералният консул в Милано Таня Димитрова. Тя посъветва българските граждани да избягват пътувания до област Ломбардия , а ако в момента се..

обновено на 24.02.20 в 19:02

Британски медици: Заразата с коронавирус вече може да се нарече пандемия

Според британски медици заразата с новия коронавирус вече може да се нарече пандемия, предава ДПА. Барат Панкания от университета Екзетър изрази пред вестник "Телеграф" съмнение, че глобалното разпространение на новия вирус може да бъде..

обновено на 24.02.20 в 18:33