ЕП поиска от страните-членки да започнат присъединителни преговори с Македония

Европейският Парламент поиска от страните-членки да се съобразят с препоръката на Европейската Комисия и да започнат присъединителни преговори с Македония. В приетата днес резолюция за разшираването на Европейският Съюз, евродепутатите изразяват позиция, че..

публикувано на 26.11.09 в 15:27

Христо Лачев: При спад в продажбите на цигари, загубите на хазната ще стигнат 350 млн.лв.

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/26.11.Lachev.mp3 Ако продажбите на цигари спаднат с  прогнозираните 10-20%, годишната загубата за хазната от акцизи и ДДС ще бъде не по-малко от 350 млн. лв.  , пресметна в интервю за "Хоризонт"..

публикувано на 26.11.09 в 15:16

МЗ преговаря с ЕК за преструктуриране на Програмата за развитие на селските райони

Министерството на земеделието започна преговори с ЕК за преструктуриране на Програмата за развитие на селските райони. Това съобщи министър Мирослав Найденов . По тази програма България има да усвои три млрд. евро до 2013 година, но по някои от мерките..

публикувано на 26.11.09 в 15:13

Един загинал и трима ранени при стрелба в унгарски университет

Един студент загина, а трима бяха ранени при стрелба в университет в унгарския град Печ. Според говорителя на университета автор на стрелбата е 23-годишен студент по фармация, който влязъл в аудитория по време на лекция и започнал да стреля към 11.30 ч...

публикувано на 26.11.09 в 15:09

Социалното министерство затяга режима за получаване на помощи за безработни

Режимът за получаване на помощите за безработни ще бъде затегнат още от следващата година. Това увери в Пловдив социалният министър Тотю Младенов . Той уточни, че утре промените в Закона за социалното подпомагане ще бъдат разгледани в тристранния съвет. В..

публикувано на 26.11.09 в 14:47

Обама обеща да нормализира икономиката на САЩ

В обръщение към нацията по повод днешния Ден на благодарността американският президент Барак Обама обеща да нормализира икономиката на страната, но призна, че все още се създават твърде малко работни места. Обама още веднъж увери, че администрацията му..

публикувано на 26.11.09 в 14:28

Ангел Геков: И в момента има раздвижване на банковия пазар

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/26.11.gekov.mp3 "Не можем да очакваме от банковата система да се развива в динамиката на една възходяща икономика, някои предприятия сега са изправени пред непознати условия, нормално е банките да са..

публикувано на 26.11.09 в 14:24

Две тежки катастрофи в София само за няколко часа

Тежка катастрофа е станала в София, на бул."България" в платното в посока от НДК към Бояна, близо до кръстовището с бул. "Академик Иван Евстатиев Гешов". Сблъскали са се мотоциклет и лек автомобил. По първоначални данни мотоциклетистът е..

публикувано на 26.11.09 в 14:18

Слаб интерес към акциите търгувани на БФБ

  Слабият интерес към акциите търгувани на БФБ продължава и по време на днешната сесия с реализиран оборот от 300 хиляди лева, като почти 2/3 от него бе осъществен от сделки сключени извън регулиран пазар. Иначе за разлика от днешните спадове на фондовите..

публикувано на 26.11.09 в 14:04

Цените на златото пак счупиха рекорд, а доларът потъна до 15 месечно дъно

Щатският долар потъна до 15 месечно дъно спрямо основните валути вчера след като положителните макроикономически данни от САЩ и растежа на глобалните фондови индекси намалиха търсенето на зелените пари в качеството им на валута убежище при пазарна..

публикувано на 26.11.09 в 13:57