Кристалина Георгиева и Ирина Бокова ще обсъдят инициативи за Хаити

Двете българки, заемащи най-високи постове на международната политическа сцена, днес ще се срещнат в Брюксел. Еврокомисарят Кристалина Георгиева и генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще обсъждат общи инициативи за Хаити. Повече от месец след..

публикувано на 17.02.10 в 05:59

Полицейска банда в Истанбул внася българки в Турция

Полицейските служби в Истанбул са разкрили полицейска банда, занимаваща се с нелегален трафик на жени от Русия, Молдова, България, Румъния. Информационни източници съобщиха, че са били арестувани 13 полицейски служители от паспортната служба за чужденци към..

публикувано на 17.02.10 в 05:54

Преглед на печата

Държавата е на път да закове Алексей Петров като Ал Капоне, пише " Стандарт" . Арестуван като лидер на престъпна група, сега Петров ще отговаря за 1,5 млн. дължими данъци. Според разследващи, комисията "Кушлев" вече описвала имотите и..

публикувано на 17.02.10 в 05:11

Българските пещери се унищожават като природен феномен

Пещерите в България се унищожават като природен феномен и като местообитания, алармират от Българската федерация то спелеология. Причината е, че у нас няма закон за пещерите, за разлика от много други страни по света, включително Словения, Гърция и САЩ. У..

публикувано на 16.02.10 в 16:36

Възстановяването на Хаити може да струва до 14 млрд. долара

Възстановяването на Хаити може да струва до 14 милиарда долара. Така разрушителното земетресение, ударило страната миналия месец, може да се окаже най-скъпоструващото природно бедствие в модерната човешка история, прогнозират от Интерамериканската банка за..

публикувано на 16.02.10 в 16:27

16 фирми кандидатстват за строеж на нова отсечка на метрото в София

Общо 16 фирми са подали оферти за строителството на метроучастъка от ул. "Бели Дунав" до метростанция "Обеля", съобщи изпълнителният директор на Метрополитен" Стоян Братоев . Обществената поръчка е за строителство, включващо..

публикувано на 16.02.10 в 16:22

Путин: Няма проблеми с финансирането на "Южен поток"

Няма никакви проблеми с финансирането на „Южен поток”- това заяви руският премиер Владимир Путин след среща в Москва с гръцкия си колега Георгиос Папандреу . Според Путин изграждането на газопровода ще бъде финансирано на пазарен принцип, като..

публикувано на 16.02.10 в 16:16

20 вложители от Източна Европа фигурират в изгубения от Германия диск с данни

Сметки на 20 източноевропейци съдържа дискът с информация за вложители в LGT Bank в Лихтенщайн, който Германия закупи през 2008 година, съобщиха за БНР от прокуратурата в Бохум, която е водеща в разследването. Дали сред тях има и български граждани не бе..

публикувано на 16.02.10 в 16:13

Критично остава положението в Елхово

Остава критично положението в Елхово заради наводненията, като най-тежка е обстановката в жилищните квартали около река Тунджа. Под наблюдение остават язовирите в селата Малко Шарково, Кирилово, Могила и Бояджик. Единични случаи на наводнени жилищни и..

публикувано на 16.02.10 в 16:09

Русия не е искала разяснения за евентуално разполагане на елементи от ПРО в България

Русия не е искала от България разяснения относно вероятността на наша територия да бъдат разположени елементи от американската противоракетна отбрана. Това става ясно от публикуваната днес стенограма от разговора на руския външен министър Сергей Лавров с..

публикувано на 16.02.10 в 15:38