България и Румъния са най-уязвими от кризата в Гърция

България и Румъния са най-изложени на опасност от кризисната ситуация в Гърция поради инвестициите на гръцки банки в тези пазари, посочват анализатори на американската банка Морган Стенли (Morgan Stanley). Гръцките банки ще се стремят да увеличават местните..

публикувано на 16.02.10 в 10:25

Възможността за нови предсрочни избори в Македония става все по-актуална

Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония и бивш президент Бранко Цървенковски предупреди, че ако до края на юни, в рамките на Испанското председателство на ЕС, не бъде намерено решение на спора за името, неговата партия ще поиска..

публикувано на 16.02.10 в 10:18

Сложна и критична е обстановката от наводненията в гръцката област Еврос

Трети ден областта Еврос е в бедствено положение и отново се наложи евакуиране на жителите на няколко села. Нивото на водата на река Марица на места достигна 7 метра и заплашва да залее населени райони, съобщи днес областният управител Забонидис. Наводнени..

публикувано на 16.02.10 в 10:11

Започна срещата между Медведев и Папандреу в Москва

Президентът на Русия Дмитрий Медведев се срещна с премиера на Гърция Георгиос Папандреу . "Радвам се да се запознаем", каза Медведев в началото на срещата, която се провежда в резиденция Барвиха. "Надявам се, че между нас ще се..

публикувано на 16.02.10 в 10:11

Атанас Семов: "Напускам парламента с облекчение"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/1602Semov.mp3 На вчерашното си заседание Централната избирателна комисия изпълни искането на Конституционния съд да преизчисли вота в 23 избирателни секции в Турция, при което ДПС губи един мандат за сметка на..

публикувано на 16.02.10 в 10:06

Шефът на „Газпром” Алексей Милер се срещна с премиера Борисов и с президента Първанов

Премиерът Бойко Борисов и председателят на управителния съвет на "Газпром"  Алексей Милер обсъдиха реализацията на проекта „Южен поток” и новите договори за доставка на природен газ, които предстои да бъдат подписани между България и Русия...

публикувано на 16.02.10 в 09:57

Наводнени улици и дворове има в 6 добрички села

В шест добрички села има наводнени улици и дворове на къщи. Отводнени са къщи и в села в общините Каварна и Балчик. Екипи на Гражданска защита и на дружеството „Напоителни системи” запълват с чували с пясък желязната преграда на река Тополовец край село..

публикувано на 16.02.10 в 09:40

Български текстилни работници от гръцка фабрика протестират в Кърджали

Протестиращи работници от гръцката текстилна фабрика Булфанко в Кърджали заминават днес за Комотини за преговори с ръководството на холдинга. Те ще настояват изпълнителният директор на компанията Маринос Паслидис да поеме отговорност за съдбата на..

публикувано на 16.02.10 в 09:26

16-годишно момче, изоставено от родителите си, е потърсило помощ от полицията в Разград

Шестнадесетгодишно момче, изоставено от баща си, е потърсило помощ от полицията, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. 52-годишният баща не искал сина си, а майката е изоставила семейството си и заминала за Турция. Близки на родителите..

публикувано на 16.02.10 в 09:10

Франция изказа съболезнования по повод жп катастрофата в Белгия

Френските власти изразиха съпричастността си с Белгия по повод вчерашната железопътна катастрофа край град Хале, близо до Брюксел, при която по неокончателни данни са загинали 18 души и 125 са ранени. "С болка научих за ужасната влакова катастрофа в..

публикувано на 16.02.10 в 09:08