Преглед на световния печат

Британският министър на външните работи Дейвид Милибанд даде силен сигнал, че иска да напусне правителството, за да стане върховен представител на ЕС по външната политика, след като в последната минута се присъедини към лидерите на ЕС в Берлин. По време на..

публикувано на 10.11.09 в 07:57

В Чехия оповестиха 985 имена на агенти от комунистически служби

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1110 RAZUZNAVANE.mp3 985 имена, снимки на служители и агенти от комунистическото разузнаване в някогашна Чехословакия станаха публични 20 години след падането на Берлинската стена. В него са настоящи или доскорошни хора от..

публикувано на 10.11.09 в 07:43

Обама ще присъства на траурна церемония за жертвите от Форт Худ

Американският президент Барак Обама и съпругата му Мишел ще присъстват на мемориална служба за загиналите миналата седмица във военната база Форт Хууд, Тексас 13 души. Инцидентът стана след като военният психиатър Нидал Малик Хасан  откри огън в..

публикувано на 10.11.09 в 07:38

Лидерите на ислямските държави отправиха посланията си в Истанбул

Участниците в Икономическата среща на високо равнище на организацията на ислямските държави ИСЕДАК приеха истанбулска декларация. В нея се акцентира на стремежа им да засилят политическото и икономическото си влияние в международен план. Глобалната..

публикувано на 10.11.09 в 07:21

Емил Хърсев: Банките "пресолиха супата"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/10.11.harsev_dlajnizi.mp3 В стремежа си да защитят законовите си интереси на кредитор, банките са "пресолили супата". Така финансистът Емил Хърсев коментира в предаването "Преди всички"..

публикувано на 10.11.09 в 06:41
Председателят на Българския икономически форум Георги Табаков

Георги Табаков: На икономическия форум очаквам следкризисно говорене

Това, което искаме да видим на предстоящия икономически форум е следкризисно говорене , каза в предаването "Преди всички" Георги Табаков, председател на Българския икономически форум. По думите му, "кризата ще бушува още няколко месеца, ще..

публикувано на 10.11.09 в 06:28

Московският съд ще заседава по делото срещу тримата български бизнесмени, задържани в БПЦ

Московският районен съд се очаква да заседава днес по делото срещу тримата български бизнесмени Никола Николов, Константин Костов и Красимир Велчев, задържани след обиска в Българския промишлен център. Те са разследвани за организиране на производство и..

публикувано на 10.11.09 в 06:13

Бойко Борисов е избран да получи годишната награда на Асоциацията на европейските данъкоплатци

Премиерът Бойко Борисов е избран да получи годишната награда на Асоциацията на европейските данъкоплатци. Церемонията по награждаването ще е тази вечер в Брюксел, а генералният секретар на асоциацията Михаил Йегер заяви за БНР, че изборът на българския..

публикувано на 10.11.09 в 06:06

Продължава делото срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов

С разпит на свидетели продължава делото срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов , подсъдими за пране на пари, получени от Европейската програма САПАРД. Общо 7 са подсъдимите в мегапроцеса, който се наблюдава с повишено внимание от Европейската..

публикувано на 10.11.09 в 05:59

Очаква се днес да бъде обявено името на чешкия еврокомисар

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1110 EUCOMISAR.mp3 Името на чешкия еврокомисар вероятно ще бъде обявено   днес, след извънредно заседание на кабинета на Ян Фишер . Снощи гуверньорът на Чешката национална банка Зденек Тума оттегли номинацията си, след..

публикувано на 10.11.09 в 05:47