Кампанията "Стара техника за ново начало" продължава

Кампанията "Стара техника за ново начало" помогна на 1100 деца. Над 70 дарители дариха устройства за дистанционно обучение на децата . "Това се получи с доброто желание на над 70 дарителя, които от сърце дариха всякакви устройства, които..

публикувано на 28.07.20 в 12:40

Проф. Красимир Антонов: Само един от 10 българи знае, че е заразен с хепатит

Днес отбелязваме Световния ден за борба с хепатита. В България страдащите от хепатит В са около 210 000, а пациентите с хепатит С са над 80 000. Болестта е напълно лечима, ако бъде установена навреме. У нас все още не е въведен масов скрининг за..

публикувано на 28.07.20 в 11:39
Георги Брашнаров, член на Консултативния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании

Българската асоциация на софтуерните компании е против данъчни промени

Експериментите с данъчната система носят риск за държавата. За това предупреждават в позиция от Българската асоциация на софтуерните компании. Становището е по повод предложенията на КНСБ за намаляване на ставката на ДДС, за въвеждане на необлагаем..

публикувано на 28.07.20 в 11:25

Млади специалисти с предложения за иновации в здравеопазването

„Тази година за първи път правим такъв конкурс - "Проектите, които променят живота на пациентите", каза в предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ д-р Борислав Борисов, управител на ежегодното събитие за иновации и технологии в здравеопазването по..

публикувано на 28.07.20 в 10:44

Българската стартъп асоциация предлага мерки за подобряване на бизнес средата

Българската стартъп асоциация започва срещи с всички политически партии, на които ще се обсъдят мерки за подобряване на икономическата среда в страната. Смисълът на създаване на асоциацията е да предлага адекватни политики, които да обслужват..

публикувано на 28.07.20 в 10:12

Ягодинската пещера в европроект за обновяване

Ягодинската пещера участва в трансграничен проект с европейско финансиране заедно с пещерата Алистрати в Гърция. Финансирането по проекта ще подпомогне по-доброто запазване на пещерата и обновяването на туристическата инфраструктура...

публикувано на 27.07.20 в 13:30
Нов български университет

Нов български университет отдава зали за театрални репетиции

"Солидарност за театър" е инициатива на Нов български университет. Намеренията са да бъдат отдавани театрални пространства за репетиции безплатно. Заявки се приемат до 29 юли 2020 г. Залите на Нов български университет през месец август са свободни...

публикувано на 27.07.20 в 13:04
Тел Авив

Остров на изкуствата в Тел Авив като спасение от пандемията

Млади творци от Израел – художници, скулпутури, дизайнери обитават необикновена сграда на изкуствата в един от най-опасните райони на Тел Авив. Така те успяват да оцелеят в трудната ситуация с пандемията, особено след втората вълна от..

публикувано на 27.07.20 в 11:18

Профилактичните прегледи на зрението трябва да започнат в най-ранна детска възраст

Профилактиката на зрението трябва да започне още от най-ранна детска възраст, съветват офталмолозите. Според тях родителите трябва да потърсят консултация, когато детето е на 6 месеца. Това е периодът, в който лекарите могат да се ориентират..

публикувано на 26.07.20 в 16:13
Д-р Стилиян Иванов

Металургичен център от Първото българско царство разкриха край село Брестница

Средновековно селище от Първото българско царство и металургичен център от този период разкриха археолози в района на Ловешкото село Брестница. Разкопките са на мястото, където се изгражда нов участък от автомагистрала "Хемус". При направените разкопки..

публикувано на 26.07.20 в 12:18