Христо Панчугов

Панчугов: Новото служебно правителство трябва може да се изправи пред кризи

"Очевидно имаме леко сменен фокус, който вече не е ревизия на предишното управление, нито е амбициозната задача за възстановяване на институционалната среда, която си беше поставил предишния кабинет. Очевидно този наратив, този разказ вече се..

публикувано на 16.09.21 в 18:09
Илия Вълков

Илия Вълков: Партийното строителство не е някакъв стартъп

"Това, което виждаме ние последната една година и вече тези трети избори е, че сме в една ситуация на силно атомизирано общество, много силно атомизиран парламент , с много участници, някои от тях имат свръх амбиции, други имат по-малко амбиции..

публикувано на 16.09.21 в 17:10

Проф. Марияна Мурджева: Антиваксърски коментари пречат за ваксинирането

От отчета на Здравното министерство за свършената работа до момента, стана ясно, че сме на последно място по ваксинация и сред първите по смъртност от Covid. Същевременно учебната година започна присъствено, със сравнително нисък процент..

публикувано на 16.09.21 в 16:19
Красимир Дачев

От лошото това е най-доброто

„Това е максимума, който може да се направи и така е най-добре, защото някаква приемственост ще има. Това най-липсва в България – приемствеността. Макар и служебни, от лошото това е най-доброто, което може да се случи “,  каза за БНР Красимир..

публикувано на 16.09.21 в 15:25

КНСБ настоява държавата да отпусне средства за подкрепа на обществения транспорт

Президентът на КНСБ Пламен Димитров обяви, че членовете на синдикалната организация са готови да излязат на протест, ако се наложи, заради недостатъчното финансиране от страна на държавата на обществения транспорт у нас, чиито сектор..

публикувано на 16.09.21 в 14:31

Експерти настояват Борисовата градина да бъде опазена от ново застрояване

Експертният съвет по устройство на територията към Столичния общински съвет заседава на 15 септември по проекта за Подробния устройствен план на Борисовата градина. „Това, което мен ме радва е, че посоката на работа за този Подробен..

публикувано на 16.09.21 в 13:38
Асен Василев и Кирил Петков

Новият политически проект през погледа на млади политолози

„Беше предизвестена новина, всички го очаквахме седмици наред. Това, което е най-интересно в близките дни е да видим коя партия ще използват за своето участие в предстоящите избори, което ще ни отговори малко повече на въпроса какъв ще е..

публикувано на 16.09.21 в 11:28
Александър Димитров, УНСС

Александър Димитров: Влизаме в хипотеза на възможни поредни служебни кабинети

С оглед на сложната политическа обстановка влизаме в хипотеза на поредни възможни служебни кабинети. Тази теза разви в интервю за БНР Александър Димитров, преподавател в катедра „Политология“ във Факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС...

публикувано на 16.09.21 в 09:46
Росица Милкова

Росица Милкова: България няма стратегия за ранно детско развитие

В България няма стратегия за ранно детско развитие, каза пред БНР Росица Милкова от Тръста за социална алтернатива, ръководител на кампанията „Първите години - първи приоритет”. Тя е категорична, че е необходима повече гласност за проблемите на..

публикувано на 16.09.21 в 08:05
Албена Танева

Албена Танева: Хубаво е пиянството на един народ да не ни се случва непрекъснато

„Критичното и просташкото са две много различни неща. Няма да е справедливо да кажем, че всеки, който е бил представител в този парламент, в тази обострена ситуация непременно е носител само на ниското ниво. Със сигурност не е мястото за цирк,..

публикувано на 15.09.21 в 17:08