Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изплатени са над 80% от задълженията за заплати на болницата в Девин

Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Девин е изплатило над 80 процента от заплатите, натрупани преди затварянето на здравното заведение през 2011-а година.

Над 300 хиляди лева надхъвърлят просрочените възнаграждения от времето преди прекратяване на дейността на болницата. След издължаване на заплатите от девинската болница започват преназначаване на лекари и медицински сестри, които са работили в болницата преди затварянето й през 2011-а година.

Общо 12 лекари вече са назначени във възстановената болница в Девин. От ръководството на здравното заведение преговарят за сключване на договори с още лекари специалисти, свободни са местата за педиатър и анестезиолог.

МБАЛ-Девин кандидатства пред Здравната каса за сключване на договори за всички клинични пътеки, които са обслужвани преди затварянето на отделенията, както и за нови дейности. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Кипър остава висока опасността от горски пожари

В Кипър започва подмяна на кабели, електрическо оборудване и друга неизправна техника, които могат да причинят пожари.  Заради продължаващите високи температури и суша в сила е постоянен „червен код“ за риск от горски пожари. Кипърската електроенергийна компания трябва да подмени проблемното електрическо оборудване в седем горски райони, определени..

публикувано на 02.09.24 в 04:02

Предупреждение за бури и дъждове във Великобритания

За много части на Обединеното кралство и днес остават в сила предупрежденията за гръмотевични бури и проливни дъждове.  Голяма част от Англия, Източен Уелс и Южна Шотландия станаха свидетели на сериозни гръмотевични бури в неделя.  Метеорологичната служба заяви, че въпреки че не се очакват толкова много бури, в понеделник има вероятност от наводнения и..

публикувано на 02.09.24 в 03:55
Януш Войчеховски

Януш Войчеховски: Бюджетът за кризи заради климатичните промени трябва да бъде увеличен

Новият бюджет на Общата селскостопанска политика на ЕС трябва да бъде увеличен, особено резервът й за кризи, заради климатичните промени, заяви еврокомисарят по земеделие Януш Войчеховски, който днес и утре е в Кипър. Той ще участва в срещата на агроминистрите от 9-те средиземноморски страни-членки на ЕС /групата MED9/ по проблемите на засушаването...

публикувано на 02.09.24 в 03:09

Британският парламент подновява работата си след много кратка лятна ваканция

Британският парламент днес подновява работата си след може би най-кратката лятна ваканция от десетилетия. Правителството на Киър Стармър ще продължи със своята „натоварена законодателна програма“, обеща висш министър от кабинета на Обединеното кралство, преди депутатите да влязат в Камарата на общините и респективно благородниците в Камарата на лордовете..

публикувано на 02.09.24 в 03:01
Делян Пеевски

Делян Пеевски: "ДПС - ново начало вече е факт"

"ДПС - ново начало" вече е факт.  Това се казва в прессъобщение, изпратено до БНР от имейл адрес, използвн от фракцията в ДПС на Делян Пеевски.  В писмото се твърди, че 5 минути след полунощ е подадено електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание.  Писмото до медиите завършва с думите "Ние сме..

публикувано на 02.09.24 в 02:54
Хиляди демонстранти в подкрепа на семействата на израелските заложници, участват в протестен митинг пред военния щаб на Кирия в Тел Авив, Израел, 01 септември 2024 г.

Хиляди протестираха срещу Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на Хамас"

Хиляди израелци излязоха днес на протест в Тел Авив и Ерусалим срещу премиера Бенямин Нетаняху заради смъртта на шестима от заложниците на плестинската групировка Хамас, чиито тела са били открити снощи в подземен тунел в ивицата Газа. Открити са телата на шестима заложници, отвлечени от "Хамас" Лидерът на най-големия синдикат в Израел..

публикувано на 01.09.24 в 21:19

Локализиран е пожарът в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол

Локализиран е пожарът, който пламна следобед в района на бившите Пехотински казарми в Ямбол.  Пожар гори в бившите "Пехотински казарми" в Ямбол Огънят е засегнал сухи треви и храсти. Пожарникари и общински служители обхождат мястото, за да не се допусне възпламеняването на вече загасени огнища. Причината за пожара още не е известна.

публикувано на 01.09.24 в 20:29