Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Шопов: В България отиваме към поредните евроизбори без Европа в тях

Снимка: БГНЕС


Партиите от Алианса на либералите и демократите (АЛДЕ) потвърдиха номинацията на бившия белгийски премиер Ги Верхофстат за следващ председател на Европейската комисия. Верхофстат ще ръководи заедно с настоящия еврокомисар Оли Рен кампанията на политическото семейство за предстоящите избори за Европейски парламент.

"Имаме възможност да направим Европа по-добра и да подкрепим създаването на нови работни места и осигуряването на благоденствие, заявяват Верхофстат и Рен, цитирани в съобщение на политическата организация.

Според председателя на АЛДЕ Греъм Уотсън, либералните партии са необходими, за да се противопоставят на левите и десните популистки сили, които подхранват страховете на хората. "Работим за Европа, която усилва доверието, а не страха и която укрепва напредъка, а не разделението" казва Уотсън.

За евроизборите, евролистите и кандидат-еврокомисарите говорихме с европеиста Владимир Шопов. Чуйте разговора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.