Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва програма за обучение и подкрепа на млади жени, които искат да участват в политиката

Днес се открива Програмата за обучение и подкрепа на 20 млади жени, които желаят да засилят своето участие в политиката.

Програмата се реализира в рамките на проекта „Повече жени в европейската политика - повече жени през 2014 година”.  В продължение на седмица преминалите през специална селекция жени ще се обучават на управленския умения.

От февруари до април Българското училище за политика „Димитър Паница” ще предостави ще  персонална експертна и консултантска помощ в зависимост от идентифицираните нужди и интерес на всяка от участничките.

За участие в програмата са одобрени на конкурсен принцип 20 висококвалифицирани млади жени с различни професии и от различни географски райони на страната, подкрепени от 10 политически партии: БСП, ГЕРБ, ДПС, ЗЕЛЕНИТЕ, ДСБ, ДБГ, НДСВ, ВМРО, НПСД, ПД Социалдемократи. Една от тях - Ива Йорданова – бе наш събеседник. Чуйте какво каза тя.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.