Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват Светлозар Лазаров в парламента за акцията в Лясковец

| обновено на 19.03.14 в 09:54
Снимка: БГНЕС
Парламентарната комисия по вътрешните работи ще изслуша днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Поводът е операцията на МВР в Лясковец миналия петък, при която загина служител на отряда на баретите, а други трима бяха простреляни. Депутатите от вътрешната комисия ще чуят подробности от акцията, която стана повод за упреци към ръководството на министерството и призиви за оставка на главния секретар на МВР.

Преди ден той заяви, че няма да говори преди заседанието на вътрешната комисия и обеща, че тогава ще изнесе истината за акцията и нещата около нея. Часове след операцията вътрешният министър Цветлин Йовчев и главният секретар Светлозар Лазаров обясниха, че през 2012-а година тогавашният главен секратар на МВР Калин Георгиев е отменил операция срещу Петко Петков. В последствие от бившето ръководство обясниха, че психолозите тогава са дали становище в акцията да не се използват баретите.

Председателят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов заяви, че ще настоява за пълно разплитане на случая в Лясковец, включително и за оставки на отговорни длъжностни лица: Ще настояваме за най-строги санкции. Колегите от ГЕРБ са извели инициативата за парламентарна анкетна комисия. Няма никъв проблем да се стигне и до създаването на такава комисия.

Българското национално радио ще излъчва на живо изслушването на главния секратар на МВР Светлозар Лазаров.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Рушен Риза: Има човешка грешка при трагедията в Лясковец

Трябва да разберем действително какво се е случило в Лясковец, защото по медиите имаше много предположения. Има човешка грешка в цялата тази трагедия. Това каза заместник-председателят на вътрешната комисия към НС Рушен Риза преди..

публикувано на 19.03.14 в 08:39
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проф. Петър Балкански: Магистърската програма "Образователен мениджмънт" роди ново поколение лидери в образованието

Магистърската програма "Образователен мениджмънт" роди ново поколение лидери в образованието и  този успех е съпоставим с англоезичните университети. Това каза пред БНР проф. Петър Балкански, който получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на..

публикувано на 23.07.24 в 15:59
Теодор Стойчев

Теодор Стойчев: Хубаво е, че имаме толкова много български евродепутати на важни позиции в ЕП

Хубаво е, че нашите евродепутати заемат силни позиции в ръководствата на парламентарните комисии . Това заяви пред БНР Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България. "Важно е, защото в комисиите се изготвя позицията на ЕП по..

публикувано на 23.07.24 в 15:24
Георги Тахов и фермерът Иван Янъков

Георги Тахов: Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на..

публикувано на 23.07.24 в 15:22

Собственикът на градския басейн в Силистра го преотстъпи на Общината безвъзмездно за 3 години

Фирма-собственик на градския басейн в Силистра го преотстъпи на Общината безвъзмездно за срок от три години. Договорът бе подписан днес, като от Общината поемат ангажимент за следващия летен сезон съоръжението да функционира на пълен капацитет...

публикувано на 23.07.24 в 15:21

Люба Йорданова: Проблемите в образованието са риск за икономическото развитие на страната

От Фондация "Заедно в час" ще настояват за цялостна реформа на училищното образование у нас, но и да се поставят цели, както и да се определят критерии, за да се оценяват резултатите от постигнатите цели. Това каза в интервю пред БНР Люба..

публикувано на 23.07.24 в 15:10

Между 10 и 15 села във Варненска област са на воден режим

Няма нито една община във Варненска област, в която да няма села с режим на водата. Причина за това е, че заради сушата и високите температури подземните водохващащи съоръжения са сухи.  Между 10 и 15 села в момента са на воден режим, съобщи Веселин..

публикувано на 23.07.24 в 14:34

Елена Поптодорова: Съжалявам, че по отношение на Украйна се получи такъв сблъсък с назначението на Ненчев

Няма да коментирам личността на Николай Ненчев, защото се предполага да го познавам и по-добре. Но има нещо, което не би трябвало да се случва , каза Елена Поптодорова в интервю пред БНР.  Бившият посланик на България в САЩ коментира..

публикувано на 23.07.24 в 14:01