Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата "Мадара Юръп" е регистрирана в Търговския регистър на 24-ти март

Фирмата "Мадара Юръп" е регистрирана в Търговския регистър вчера - 24-ти март, за да бъдат спазени изискванията на Закона за икономическите и финансови взаимоотношения с офшорни дружества и с техните действителни собственици. Това съобщават за медиите от фирмата, която иска да строи курорт до Бяла в Карадере. От дружеството уверяват, че то има  ясни и публични финанси и няма да иска от държавата да изгражда инфраструктура в района. 

"Мадара Юръп" е публично акционерно дружество. 99 процента е собственост на "Рейнбоу Малта Холдингс", се казва в съобщението. От регистрацията в българския Търговски регистър става ясно, че собственик на "Рейнбоу Малта Холдингс" е "Рейнбоу Груп", регистрирано на британските Виржински острови, а действителните собственици са физически лица от фамилията Шорт, пише в съобщението. Фамилията е развивала голям семеен бизнес със стомана. През 2003-та г. продава бизнеса си и инвестира средствата в проекти, сред които е и проектът за ваканционен екокомплекс на българското Черноморие "Блексий гардънс".

"Мадара Юръп" се представлява в България от Скот Пъркинс и Людмил Гачев. До края на тази седмица предстои общо събрание на акционерите на "Рейнбоу Малта Холдингс", на което се очаква "Мадара Бългериън Пропъртис Фънд" да придобие 50 на сто участие в "Рейнбоу Малта Холдингс" и по този начин да влезе в проекта. Фондът разполага с достатъчен капитал, набран специално за "Блексий гардънс" на Лондонската фондова борса.

От "Мадара Юръп" уверяват, че компанията разполага както с необходимия привлечен капитал, така и с банкови гаранции за изпълнението на проекта, които са представени според изискванията в българската Агенция за инвестиции.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Искра Михайлова

Искра Михайлова: Проектът "Карадере" няма да получи одобрение

Проектът "Карадере" няма да получи одобрение, тъй като засяга две защитени територии по "Натура", заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова . Екоминистърът пояснява, че одобряването на меморандум за разбирателство между кабинета и..

обновено на 25.03.14 в 18:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Залез над остров Кос.

Мерки за справяне с водната криза в редица гръцки региони

Гръцкото правителство обяви допълнително финансиране на проекти за справяне с водната криза в редица региони. Планирано е също ограничаване броя на туристите по островите, където не достига питейна вода. Гръцкото правителство отпуска 11..

публикувано на 07.08.24 в 10:16

Жена е пострадала при взрив и пожар в автомобил в движение

Жена е пострадала при взрив и пожар в автомобил по време на движение, съобщиха от ОДМВР- Перник. Инцидентът е станал вчера, около 17, 15 ч. на автомагистрала "Струма" след трети тунел посока Перник. По първоначални данни взривът възникнал след..

публикувано на 07.08.24 в 10:13
Болница в Италия

Италия е на второ място в Европа за донорство на органи

Италия е на второ място в Европа за донорство на органи, отчита Националният център по трансплантации на страната. Постигнатият резултат е за 2023 година като Италия  е втора с 28,2 донора на милион жители след Испания с 48,9. Трета е Франция..

публикувано на 07.08.24 в 10:03

Депутатите приеха програмата на НС за седмицата

Депутатите приеха предложената програма за работа на Народното събрание за седмицата, така както бе предложена от председателя на Народното събрание. В нея фигурират 21 точки, като сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на..

публикувано на 07.08.24 в 09:59
Бойко Борисов

Борисов: Кандидати за премиери бол, не се меся

За ГЕРБ няма никакво значение кой ще е служебен премиер и кои ще бъдат служебни министри, заяви в кулоарите на парламента Бойко Борисов. Аз мисля, че кандидати за премиери има бол, коментира лидерът на ГЕРБ пред журналистите в НС:..

публикувано на 07.08.24 в 09:57

Симеон Караколев: Да се криминализира незаконната търговия на дребни преживни животни

Опасно е чумата да прехвърли границата и да се заразят животни в България, защото това може да доведе до унищожаването на животновъдството – дребни преживни животни.  За това предупреди Симеон Караколев, съпредседател на Националната..

публикувано на 07.08.24 в 09:56

По-високи глоби за предизвикване на пожар в Гърция

Гасенето на пожара в граничната планина Славянка продължава и от гръцка страна. Висок риск от пожари в Гърция има и по островите в Егейско море, предупреждават от Гражданска защита. Увеличава се броят на арестуваните за причиняване на..

публикувано на 07.08.24 в 09:21