Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключенски мисии търсят нови решения за по-добър живот

"Предизвикателство за социална промяна", така се казва най-новата платформа на "Фабриката за идеи", която ще стартира в полунощ в пет български града - София, Пловдив, Бургас, Варна и Стара Загора.

Целта е да се привлекат млади хора - над 18-годишна възраст, готови да инвестират личното си време в решаването на общественозначим проблем. Така по думите на Николета Манчева, която е от организаторите на инициативата, ще започне и решаването на малките проблеми, с които се сблъскваме. А те са наоколо, просто трябва да отворим очи, за да ги видим.

Всъщност какво ще се случи в полунощ? Регистрираните и одобрени екипи, които се състоят най-малко от двама души, ще получат своите задачи, които са по една от 7-те теми: граждани и администрация, бедност, корупция, околна и градска среда, младежка заетост, работа с общности, достъп до култура. 

За решаването им участниците в приключенската мисия имат точно 72 часа. Това обясни  Николета Манчева пред Даниела Бенишева чуйте.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.