Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

"Преса" съобщава на първа страница за първите жертви на бунта в Славянск, Източна Украйна. "Първа кръв в Източна Украйна, загинаха както протестиращи, така и полицаи, Киев хвърля армията срещу отцепниците", пише и "Стандарт". Според "Монитор" имало доказателства, че Москва дърпа конците в размирните райони. "Бунтът в Източна Украйна се разраства", гласи заглавието на първа страница на "Дума". В коментар също на първа страница се отбелязва, че призракът на гражданската война е започнал да се материализира.

"Руски самолети продължават провокациите над Черно море" - под това заглавие "24 часа" публикува интервю с военния министър Ангел Найденов. Министерството на отбраната внимателно следи развитието на ситуацията и всеки момент може да отправи молба за помощ към НАТО, казва министърът.

"Кабинетът отлага реформите, въпреки препоръките на Европейската комисия" е заглавието на първа страница на вестник "Сега", който анализира актуализираната национална програма за реформи за тази година. Най-голямо е забавянето в образованието и осигурителната система.

С графика на първа страница "Капитал дейли" илюстрира спадането на българския износ през февруари за втори пореден месец. Според вестника това се дължи на негативните развития на търговски партньори като Турция и Украйна.

На втора и трета страница "24 часа" продължава да следи разследването на убийството в Поморие на 8-годишната Александра. "Съседката убила Алекс, защото нарекла децата й грозни и изроди" е заглавието на публикацията.

"Погребаха Алекс с любимата й кукла, Поморие иска линч за Атанаска", пише "Телеграф". "Психолог убедил Атанаска да признае за убийството на детето", отбелязва "Преса".

"На изпита по история в Алма матер черешовото топче стресна кандидат-студентите", отбелязва "Преса". Темата за Априлското въстание предизвика тежки въздишки, десетки напуснаха аудиториите, пише изданието.

"Снегът се връща за Страстната седмица", пише "Новинар" и допълва, че последният топъл ден преди великденските празници ще бъде днешният.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доналд Тръмп е леко ранен след атаката срещу него, нападателят е загинал

Доналд Тръмп е добре след стрелбата срещу него по време на предизборен митинг в щата Пенсилвания, обяви говорител на бившия американския президент. Нападателят, както и един от присъстващите на предизборното събитие, са загинали при инцидента, а състоянието на друг от зрителите е сериозно. Това съобщи местен прокурор, цитиран от "Асошиейтед прес" и..

обновено на 14.07.24 в 04:15

Петър Стойчев преплува популярен маршрут между Северна Ирландия и Шотландия

Плувецът Петър Стойчев е преплувал успешно 38,1 км от Северна Ирландия до Шотландия. Това съобщи самият той в профила си във фейсбук. Постижението му е отнело 9 часа и 56 минути. "Беше много тежко плуване, температурата на водата варираше от 12.9 до 13.4 градуса. Станах 144-ият човек, преплувал успешно Северния канал, и влязох в престижния клуб на..

публикувано на 14.07.24 в 02:36

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян

Пожарът между Серес и Солун скоро ще бъде овладян, увериха от гръцката противопожарна служба.  Заради борбата с огъня се наложи пренасочване на движението по магистралата между Солун и ГКПП "Промахон" по обходен маршрут заради намалената видимост. Трафикът ще бъде възстановен, след като приключи гасенето по въздух тази вечер. Пожарът между Серес и Солун..

публикувано на 13.07.24 в 21:12

За "максималното" с втория мандат се готви ПП, ще обяви решението си заедно с партньорите от ДБ

За "максималното" с втория мандат се готви "Продължаваме промяната". Формацията събра Националния си съвет, за да реши дали да приеме предложението на "Демократична България" в опит да съставят правителство с втория мандат. След края на няколкочасовото заседание ръководството на формацията остана безмълвно с анонса, че ще обяви решението..

публикувано на 13.07.24 в 20:59
Рамадан Аталай

Рамадан Аталай: Случващото се в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията

Това, което се случва в ДПС, не е само вътрешен преврат, а опит за промяна на принципите на партията, заяви пред БНТ депутатът Рамадан Аталай: "Господин Йордан Цонев това, което казава, че е вътрешен преврат, но аз мисля, че не е само вътрешен преврат. В ДПС в момента от Политбюрото, което се е събрало там, се опитват да сменят принципите, основите на..

публикувано на 13.07.24 в 20:33

Изгасен е големият пожар край врачанското село Софрониево

Повече от три часа продължи гасенето на голям пожар в покрайнините на врачанското село Софрониево.  В акцията са участвали огнеборци от АЕЦ "Козлодуй" и пожарната служба в съседното село Хайредин, десетки доброволци и земеделски производители.  Огънят е засегнал дворове, земеделски постройки и площи в околностите на Софрониево.  Няма изгорели жилищни..

публикувано на 13.07.24 в 20:11
Снимката е илюстративна

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница

Разраства се пожарът край граничното кюстендилско село Преколница, казаха от Югозападното държавно предприятие.  Около 400 са вече опожарените декари  - 150 частна гора, както и голи площи и ниски борчета.  Огънят е в изключително труднодостъпен терен, опасно е да се навлезе близо до него.  Няма опасност пожарът да премине на територията на Северна..

публикувано на 13.07.24 в 20:05