Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни тестове за диабет в Карлово

Утре и вдругиден от 8:30 до 10 часа, със специализиран автомобил и лекарски екип ще бъдат направени безплатни тестове за диабет на деца на възраст между 12 и 18 години, живеещи на територията на община Карлово. Изследвания ще се правят след представена  Декларация за информирано съгласие от родител или настойник. От болестта страдат над 240 милиона души по света. В България повече от 2 500 деца и млади хора до 25 години са болни от диабет.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав

Утре в Силистра ще се проведе поредното преплуване на Дунав. Традицията датира от края на 40-те години на миналия век, макар и с прекъсване през годините. Организатори са "Дунавски клуб" – Силистра и Община Силистра. Начало на събитието 09.00 часа. Стари ветерани помнят, че във водите на Дунав, за да го преплуват, са се хвърляли повече от..

публикувано на 09.08.24 в 17:20

ДАИ вече не смята са опасни неизправните след ГТП автомобили

ДАИ вече не смята неизправните след Годишен технически преглед (ГТП) автомобили за опасни. Това информира Малинка Бондаренко от Съюза на автомобилистите в България. Това е едно от обещанията, които транспортният министър Георги Гвоздейков даде в отговор на недоволството, че колите минават прегледите по-трудно. Малинка Бондаренко от Съюза на..

публикувано на 09.08.24 в 17:14
Васил Терзиев

Терзиев: Новите 10 станции на метрото ще бъдат готови през 2027 г.

Новите 10 станции на метрото ще бъдат готови през 2027 г., съобщи кметът на София Васил Терзиев. Той инспектира участъка в района на булевард "Владимир Вазов". Терзиев отбеляза, че всички проекти за разширение на софийското метро се движат с добро темпо, в сроковете, които са заложени. "Този толкова стратегически проект се развива..

публикувано на 09.08.24 в 17:03

Още германски вагони за бързия влак "Чайка" между София и Бургас

Към бързия влак "Чайка", който пътува между София и Бургас по Подбалканската линия, от понеделник, 12 август, ще бъдат включени още от новозакупените германски вагони.  Скоро такива вагони ще бъдат пуснати и по направлението София - Варна, съобщават от Българските държавни железници. 

публикувано на 09.08.24 в 16:55

Министър Гвоздейков откри първото болнично летище в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив

Болнично вертолетно летище на територията на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив в района на Хирургичния комплекс откри министърът на транспорта Георги Гвоздейков.  Преди официалната церемония на площадката кацна първият български медицински вертолет на ХЕМС.  Министърът на транспорта Георги Гвоздейков връчи документите за регистрация..

публикувано на 09.08.24 в 16:53

ГДБОП разби престъпна група за търговия с незаконни огнестрелни оръжия и боеприпаси

Шестима участници в схемата са задържани при предприета от ГДБОП специализирана полицейска операция срещу организирана престъпна група, занимавала се с преработка, ремонт, съхранение, търговия и транспортиране на оръжия, боеприпаси и взривни вещества, без да има право и разрешение за това, съобщават от МВР. Акцията е реализирана на..

публикувано на 09.08.24 в 16:32
Контраадмирал Кирил Михайлов

Контраадмирал Михайлов: Строителството на двата многоцелеви патрулни кораба върви по план

51 военни и цивилни служители на Военноморските сили бяха наградени от командира на ВМС   контраадмирал Кирил Михайлов, от кмета на Варна Благомир Коцев и от проф. Андрияна Андреева - областен управител на Варненска област. Поводът е предстоящият празник на ВМС и 145-годишнината от създаването на военния ни флот.  След награждаването на..

публикувано на 09.08.24 в 16:17