Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков: Една от целите по случая със оповестената засекретена преписка е сплашване

Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Румен Петков заяви пред журналисти в Плевен, че една от целите по случая със оповестената засекретена преписка е сплашване.  „Призован“  или „привикан“  в СДВР не е най-точната дума - допълни Румен Петков. Той коментира казаното от  главния прокурор  Сотир Цацаров по повод образуваната преписка в СДВР:

Удовлетворен съм от категоричността на главния прокурор, че в нито един момент не е гледано на мен като на човек, обвързан с каквато и да е нерегламентирана дейност, но съм крайно неудовлетворен – очевидно главният прокурор не счита, че някой ще носи отговорност за това, че прокуратурата в неделя излезе с прессъобщение по секретна преписка. Това е грубо законово нарушение. Това е престъпление. Не мисля, че е нормално главният прокурор да пита медиите кой ги е извикал. Още в неделя вечерта прокуратурата трябваше да е установила кой е извикал медиите. Изключително лесно за установяване като фактология. Отказът на главния прокурор да възложи разследване, кой е извикал журналистите, за мен е достатъчно показателен и продължавам да настоявам за разсекретяване на преписката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Цацаров отрече политически мотиви в действията на прокурора, образувал проверка срещу президента

Главният прокурор Сотир Цацаров отрече политически мотиви в действията на прокурора, образувал проверка срещу президента Росен Плевнeлиев заради срещата му с високопоставен представител на EVN. Предстои среща с прокурора и с шефа на Софийската градска..

обновено на 20.05.14 в 17:56
ВИЖТЕ ОЩЕ
Прити Пател

Прити Пател отпадна първа от битката за лидер на Консервативната партия във Великобритания

Във Великобритания Прити Пател отпадна първа в започналата надпревара за нов лидер на Консервативната партия на мястото на Риши Сунак. Петима претенденти продължават напред, без за момента да се очертава явен фаворит. Робърт Дженрик води..

публикувано на 05.09.24 в 08:49
Снимката е илюстративна

В Италия: Санкционираха шофьор на българска фирма – не почивал две седмици

В Италия санкционираха шофьор на камион от българска фирма превозвач заради това, че не е почивал в продължение на две седмици. Това е станало при  проверка на полицията в Неапол. Установила, че 51-годишен шофьор на камион на служба в български..

публикувано на 05.09.24 в 08:38

Белият дом се опитва да представи ново предложение за примирие в Газа

Белият дом се опитва да представи ново предложение за примирие в Ивицата Газа, съобщават американски и египетски източници, цитирани от агенция Ройтерс. Според представител на администрацията във Вашингтон, вече е постигнато споразумение по..

публикувано на 05.09.24 в 08:36
Михаил Кръстев

Михаил Кръстев: Бюджетният дефицит е над 3 милиарда. Картината се влошава

Данните са тревожни, защото не отразяват реалната картина за дефицита в хазната. През пролетта БНБ направи вноска в бюджета, която не беше длъжна да прави и която не може да очакваме да се случва ежегодно. Ако прибавим тези над 600 милиона лева,..

публикувано на 05.09.24 в 08:31

Със заупокойна молитва отбелязват 1 г. от смъртоносното наводнение в Царево

Заупокойна молитва и молебен за благодат ще бъдат отслужени в Царево една година след наводненията в общината, при които загинаха 4-ма души. Въпреки усилията възстановителните дейности след бедствието продължават.  Една година по-късно общината още..

публикувано на 05.09.24 в 08:19
Аналена Бербок

Бербок на посещение в Близкия изток, търси перспективи за спиране на огъня в Газа

Германският външен министър Аналена Бербок ще посети Близкия изток за разговори с регионални лидери относно перспективите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа и освобождаването на израелските заложници, предаде ДПА. Днес Бербок ще разговаря..

публикувано на 05.09.24 в 08:14

Войната в Украйна: Един загинал и 4 ранени при руски обстрел срещу Константиновка

Един човек загина, а 4-ма бяха ранени при руски обстрел срещу град Константиновка в Донецка област, съобщиха украинските власти. Президентът Володимир Зеленски заяви, че се изпълняват всички военни задачи в руската Курска област, където украинската..

публикувано на 05.09.24 в 08:02