Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Имаме готовност да дадем ток на Сърбия

Снимка: БГНЕС

България ще предостави на Сърбия електроенергия като помощ в бедствената ситуация - потвърди енергийният министър Драгомир Стойнев:

Имаме готовност и в НЕК, и всички работим за определени количества, които те, ако пожелаят, разбира се, да бъдат доставени на нашите сръбски партньори.

Правителството одобри новата Оперативна програма "Конкурентоспособност“. Стойнев обяви, че има готовност със средства от бюджета да се финансира предварително една от мерките: 

Програмата, считам че се харесва в Брюксел, тъй като отзивите са много положителни. Надявам се, след като бъде одобрена от Брюксел, веднага да стартираме с най-желаната мярка от бизнеса - технологичната модернизация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Вицепремиерът Бобева: Активно помагаме на Сърбия, има искане и за ток

В интервю за предаването "Преди всички" вицепремиерът Даниела Бобева изрази съболезнования към близките на жертвите от наводненията в Сърбия. Сръбското правителство обяви днешния и следващите два дни за дни на траур в памет на жертвите от..

публикувано на 21.05.14 в 09:22
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мирослав Боршош

Боршош покани на заседание на комисията по култура кмета на София заради воениня мемориял

Председателят на Комисията по култура в СОС Мирослав Боршош свиква извънредно заседание заради прекратяването на процедурата по възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотен полк. Кметът Валентин Терзиев прекрати конкурса в етапа на избран..

публикувано на 04.07.24 в 17:02

Минералният плаж в Белово скара настоящ и бивш кмет

Преди няколко дни, минералният плаж в Белово осъмна с транспарант с надпис "Плажът няма да работи. Кметът спря тока".  Това създаде напрежение в града и допълнително нагнети отношенията между кметът на общината инж. Стойко Стефанов и..

публикувано на 04.07.24 в 16:39
Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов

Министър Калин Стоянов с обръщение за празника на МВР

"Не мога да ви обещая лесна битка в името на доброто, но ви обещавам безусловната си подкрепа". Това казва във видеообръщение по повод празника на МВР служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Видеото е публикувано в страницата му във..

публикувано на 04.07.24 в 16:14
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Министърът на отбраната отрече да се обмисля връщане на наборната военна служба

Противоминната операция в Черно море е мирна по характер, за нея е информирана Русия и не се използва за изпращане на въоръжение в Украйна.  Заработи оперативна група за противоминни действия в Черно море Минният ловец "Струма" отплава от Варна,..

публикувано на 04.07.24 в 15:52

Един убит и двама ранени при престрелка в столичния кв. "Модерно предградие"

Престрелка в столичния квартал "Модерно предградие" е станала около 15 часа днес пред пред офис за бързи кредити (блок №3), като са били простреляни  трима трима мъже - един е починал на място, а двама са ранени. По случая към момента има двама..

публикувано на 04.07.24 в 15:46

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил с молба за напускане

Единственият общински съветник от ДПС в Кюстендил Габриела Стоянова е подала молба да напусне съвета, каза председателят на Общинската избирателна комисия Венцислав Механджийски. Причините и са лични, не ѝ е оказван натиск отникъде, коментира Стоянова..

публикувано на 04.07.24 в 15:45
Аптека в Силистра

И в Силистра протестираха, не са съгласни с НЗОК

В Силистра вчера и днес фармацевтите не спряха работа, макар и само за половин час, както колегите си в страната, но това не означава, че не ги подкрепят. Категорични са, че ще преминат към ефективни протестни действия, ако промените, които..

публикувано на 04.07.24 в 15:43