Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва проверка в мини "Бобов дол" по искане на омбудсмана Константин Пенчев

| обновено на 27.05.14 в 12:07
Снимка: БГНЕС

Главната инспекция по труда ще направи проверка в мини "Бобов дол", след като омбудсманът Константин Пенчев настоя за това заради съмнения за корпоративен вот и принуда на работниците да гласуват за определена партия.

Инспекторите ще проверят документи, свързани с ваучерите за храна.

От инспекцията по труда подчертават, че от началото на годината е имало само един сигнал, подаден от работещи във "Въгледобив Бобов дол". Той е бил за удръжки от заплатите заради неизпълнени трудови норми. Издадено е предписание сумите да бъдат възстановени на работниците.

На проверка ще бъдат подложени и мерките по безопасност в мината.





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Парламентът прие Правилника за организацията и дейността си

Парламентът окончателно прие Правилника за организацията и дейността си.  Депутатите отхвърлиха предложенията да бъдат тествани за употреба на наркотици и алкохол. Искането на  "Възраждане" беше в Правилника за организацията и дейността на НС да бъде записано, че народните представители трябва да се подлагат два пъти годишно на изследване за наркотични..

публикувано на 12.07.24 в 16:04
Председателят на Европейската комисия Усрула фон дер Лайен.

На кои партии може да разчита Урсула фон дер Лайен за нов мандат начело на ЕК

Кандидатурата на Урсула фон дер Лайен начело на Еврокомисията със сигурност ще получи подкрепата на Европейската народна партия. Вотът е предвиден на 18 юли на учредителното събрание на новия Европейски парламент в Страсбург.  Според партийния говорител на християндемократите в Европарламента, необходимите 361 гласа могат да се осигурят от..

публикувано на 12.07.24 в 16:01

29-годишен е обвиняем за палеж на 23 коли в автокъща

Софийската градска прокуратура привлече 29-годишен мъж като обвиняем и го задържа за срок до 72 часа за палеж на 23 автомобила в автокъща в София през юли 2023 година.  Щетите от пожара, който според експерти е умишлено причинен, възлизат на над 808 000 лв.  Предстои прокуратурата да внесе искане в Софийския градски съд за вземане на мярка за..

публикувано на 12.07.24 в 15:59

От ПГ на ПП-ДБ изпращат сигнал до прокуратурата във връзка с изказване на Ахмед Доган за оказван политически натиск

От парламентарната група на ПП-ДБ обявиха, че изпращат сигнал до изпълняващия функциите главен прокурор, до Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура във връзка с изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оказван политически натиск .  В сигнала се посочва, че в твърденията на ръководството на..

публикувано на 12.07.24 в 15:50

ЕК одобри българска държавна помощ за компаниите, запълнили хранилището в Чирен

Европейската комисия одобри българска държавна помощ от 142 милиона евро (278 милиона лева) в подкрепа на енергийния сектор. Тя трябва да облекчи част от разноските на компаниите, запълнили с природен газ подземното хранилище в Чирен. Така България успя да постигне целта то да бъде запълнено на 80 на сто преди началото на отоплителния сезон през..

публикувано на 12.07.24 в 15:29
Кралят на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз ал Сауд

Кралят на Саудитска Арабия е бил на почивка в италиански курорт

Кралят на Саудитска Арабия, Салман бин Абдулазиз e прекарал 15-дневна ваканция в италианския морски град и курорт Виареджо в област Тоскана. Крал Салман е бил на почивка в най-луксозния 5-звезден хотел на Виареджо, разкриват всички медии на Апенините. Придружавали са го съпругите му, внуците му, както и голям брой обслужващ персонал и..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

За земеделските кооперации в Силистренско жътвата приключи

За земеделските кооперации в Силистренско жътвата на ечемик, пшеница и рапица е към своя край.  Добивите не са от най-добрите, изкупните цени също, макар и с по-ниска себестойност, заради нормализиране цените на торовете.  Засетите с пшеница площи в Силистренско са близо 500 000 дка и още около 75 000 дка с ечемик. Жътвата за някои все още..

публикувано на 12.07.24 в 15:27