Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

П. Кънев: Емитирането на нов облигационен заем е заложено в бюджета

Петър Кънев
Снимка: БГНЕС

Емитирането на нов облигационен заем е заложено в бюджета за 2014-а година, заяви Петър Кънев с декларация от парламентарната група на Коалиция за България. Той цитира Закона за държавния бюджет, съгласно който Министерският съвет може да поема външен държавен дълг общо до 3,9 милиарда лева. 

ГЕРБ обяви, че ще внесе утре в парламента пети вот на недоверие срещу кабинета, именно заради новия кредит. Кънев обвини опозицията в целенасочена дезинформация в обществото:
Бих се обърнал към някои колеги, мастити български финансисти, които от няколко дена облъчват публичното пространство с невероятни глупости. За съжаление от вчера към тях се присъединиха и някои хора, много добри специалисти от политическа партия ГЕРБ. Започваме едни дебати, които ние всъщност ги приключихме декември миналата година. Става въпрос за същия този заем, който гласувахме декември месец миналата година с бюджета. Дайте да не клатим съвместно лодката за една толкова важна и стабилна система.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Продължават консултациите за състава на районните избирателни комисии

Областният управител на Стара Загора Методи Марков свиква публични консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия в 27-и многомандатен избирателен район Стара Загора, се съобщава в официалния сайт на Областната администрация. Консултациите ще се състоят от 10 часа утре. Покана е изпратена до ръководствата на всички парламентарно..

публикувано на 01.09.24 в 09:11

Последен оглед на пожара в Рила

Очаква се днес дежурни екипи пожарникари и горски работници да направят последен оглед на терена при пожара в Рила за евентуално възобновени огнища и доугасяване. Той възникна преди 10 дни на 2 300 м надморска височина в местността Байрямица над село Бистрица и обхвана над 60 декара площ.   Също днес кризисният щаб ще реши дали да бъде отменено..

публикувано на 01.09.24 в 08:54

Започва църковната Нова година - църквата почита Свети Симеон Стълпник

На 1 септември се отбелязва началото на Новата църковна година, наричана още „малък Господски празник“ и се свързва с паметта на свети Симеон Стълпник. В своето обръщение за празника българският патриарх Даниил пише, че като всяко ново начало, и църковното новолетие за нас е повод за равносметка и ново осъзнаване на живота ни като християни. На 1..

публикувано на 01.09.24 в 08:38

Избори в германските провинции Тюрингия и Саксония

Миграционната политика и отношението към войната в Украйна са основните теми за избирателите в източногерманските провинции Тюрингия и Саксония, които днес гласуват за регионален парламент. Увеличаващата се подкрепа за крайнодесните и крайнолевите популисти притеснява тройната коалиция на канцлера Олаф Шолц само година преди парламентарния..

публикувано на 01.09.24 в 08:25
Руският външен министър Сергей Лавров.

Москва няма да преговаря за завзетите от Украйна територии в Курска област

Редица области на Русия бяха подложени на атаки с украински дронове. По информация на властите безпилотните летателни апарати са били свалени успешно. Москва няма да преговаря за замяна на окупираните украински земи с териториите, които загуби в Курска област, заяви в интервю за руска телевизия външният министър на Русия Сергей Лавров.  Руската..

публикувано на 01.09.24 в 08:16

Контролирана експлозия на снимачна площадка предизвика пожар в Лондон

Контролирана експлозия на снимачна площадка в Лондон предизвика пожар, който унищожи микробус и повреди две други превозни средства в близост до прочутата зала O2 Арена. Лондонската пожарна бригада съобщи, че е изпратила 25 пожарникари и четири пожарни коли на мястото на инцидента. От кадри се вижда, че червен камион с надпис "BBC News World“ на..

публикувано на 01.09.24 в 08:10

Предупредителен код за интензивни валежи в Югоизточна България

Предупредителен код за интензивни валежи е в сила за седем общини в Югоизточна България.  Националният институт по метеорология и хидрология предупреждава за опасност от наводнения в Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново. Там се очакват валежи от над 65 мм за денонощие. Институтът издаде оранжев код за община Бургас, а също и за Камено и Средец...

обновено на 01.09.24 в 07:46