Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Добрев представя "Морско синьо" в "Аспект"

Експозиция „Морско синьо” на Николай Добрев се открива в галерия „Аспект” в Пловдив. В платната на живописеца преобладават морски сюжети от България и Северна Гърция, особено място в картините му заема и архитектурата – красивите къщи на юг и на север по Черноморието.

В подбраните за изложбата картини не липсват и идилични пейзажи от постепенно изчезващите български селца със старите разкривени къщи и огради, с отрупаните плодни дръвчета и кучешките колиби. 

Николай Добрев е създал свой характерен стил, отличаващ се с мека хармоничност на цветовата гама и вмъкване на доста графични елементи, които го характеризират като великолепен рисувач. Като резултат неговата живопис демонстрира висок професионализъм и ненатрапчива естетика, казват за художника критици.

С твореца разговаря Искра Койчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.