Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Видя се, че Орешарски не може да смята

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов беше помолен да коментира, в кулоарите на парламента, казаното от премиера Пламен Орешарски вчера, че няма нужда от актуализация на бюджета, за каквато настояват от ГЕРБ:

Аз не мога да смятам, какво смята Орешарски, защото се видя, че той не може да смята. След като не може да смята, аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв в момента. В него са трите милиарда, които изтеглиха дълг и, които сега ще отидат за погасяване на дълга и за запушване на дупките на неизплатените договори. Как го смятат тогава? От 6,7 като махнеш 3 става 3,7. Дори и най-елементарните, бакалските сметки не може да прави.

На въпрос дали от ГЕРБ са готови да напуснат пленарната зала, ако не бъде внесена актуализация на бюджета, Борисов  заяви, че няма нужда от такива действия, тъй като се виждат последните издихания на управляващото парламентарно мнозинство. Лидерът на ГЕРБ  беше помолен да коментира и заявеното от премиера Орешарски, че на 16-и юли ще предложи еврокомисар спрямо ресора, който ще се предлага на България. На въпрос дали това е скрита форма да бъде предложен Сергей Станишев, Бойко Борисов заяви:

Въобще не го коментирам вече това лице Орешарски. Защото Местан, Манолова, работодатели, синдикати и Здравна каса, какво ли не казаха за актуализация на бюджета. Казаха, че се актуализира ГЕРБ, да се върне. Ние стоим тука и гледаме особено важния закон за растенията - няма актуализация! Просто Орешарски е срам за всички времена. Хората се срамуват да кажат, че са били премиери или са премиери.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Огънят на върха на катедралата в Руан е овладян

Пожар обхвана кулата на готическата катедрала в севернофренския град Руан. Инцидентът, подобен на този с парижкия храм "Нотр Дам" преди пет години, е станал по време на ремонт.  Огънят на върха на катедралата в Руан е овладян, както съобщи пожарната пред местните медии. В зоната около храма е изграден защитен кордон. Започнало е и изнасянето..

публикувано на 11.07.24 в 17:08
Снимката е илюстративна, архив.

Задържаха полицая, нанесъл побой на 20-годишен младеж край к-г "Градина"

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение за нанасянето на средна телесна повреда по хулигански подбуди на полицая Христо Петров. Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на полицая - охранител Той е задържан за побой над млад мъж на 1 юли в района на "Кайт бар" до къмпинг "Градина". Срещу него обаче не е повдигнато..

публикувано на 11.07.24 в 17:05

Пеевски стартира нов сайт на ДПС

ДПС на Делян Пеевски пусна алтернативен сайт, след като по-рано днес старият сайт мина на страната на почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган, предаде БГНЕС. Новият сайт се казва https://dpsbg.eu/. В него е включена информация за последните медийни изяви на единия от председателите на Движението Делян Пеевски. ДПС изключи още 17..

публикувано на 11.07.24 в 17:03
Калин Стоянов

Стоянов за исканата му оставка: Опит на политическа формация да използва криминален случай за атака срещу мен

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е учуден от факта, че депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков поиска оставката му.  От ПП-ДБ искат оставката на Калин Стоянов, обмислят как да действат с втория мандат Според министъра коалицията е използвала случая с побоя на къмпинг "Градина" за "мощна атака" срещу него и МВР. "Поредният..

публикувано на 11.07.24 в 16:52

ГЕРБ-СДС предлага промени в Кодекса за социално осигуряване и Кодекса на труда

ГЕРБ-СДС предлага промени в Кодекса за социално осигуряване, с които да се прекратят злоупотребите при обезщетения за безработица на българи, работили за кратко време в чужбина.  Предлага се размерът на обезщетението да е еднакъв за хората, които се осигуряват в България, и за хората с кратък стаж от страна-членка на Европейския съюз.  За миналата..

публикувано на 11.07.24 в 16:50

Софийският окръжен съд отново не даде ход на делото за смъртта на Димитър Дойнов

Софийският окръжен съд отново не даде ход на делото за смъртта на Димитър Дойнов. 20-годишното момче беше блъснато от лек автомобил на входа на курорта Боровец през май 2022 година. Този път делото не тръгна заради липса на смъртен акт и удостоверение за наследници на дядото на убитото момче. Следващото заседание е насрочено за 25 юли. 

публикувано на 11.07.24 в 16:46

СГС: Европейска заповед за издирваните за опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година

Софийският градски съд уважи искането на прокуратурата да бъде издадена Европейска заповед за арест за трима чужди граждани, издирвани и от Интерпол, за опита за убийство на Алексей Петров през 2015 година. Украинците Артьом Темпински, Максим Чорний и Иевен Балков бяха представлявани в съдебната зала от служебни адвокати, които подкрепиха..

публикувано на 11.07.24 в 16:40