Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и РЗС се обединяват за експертен съвет за борба с корупцията

| обновено на 12.07.14 в 13:21
Снимка: Мария Съботинова

ГЕРБ и партията на Яне Янев "Ред законност и справедливост" се обединяват тази седмица за общ експертен съвет за борба с корупцията. Това обяви днес Янев и обясни, че двете партии вече са се договорили половината от членовете на съвета да са от ГЕРБ, една четвърт от РЗС и една четвърт от гражданска квота - доказани експерти.

РЗС започва активни действия за дясно консервативно управление в идния парламент - не с обикновено, а с конституционно мнозинство. 

Лидерът на РЗС Яне Янев е убеден, че каузата на "Ред, законност и справедливост" за нова Конституция е по-силна от всякога. Той призова социолозите да не отписват РЗС, защото, по думите му, партията продължава да бъде четвъртата политическа сила. Янев се закани, че ментетата и дубликатите на ръководената от него партия ще бъдат изхвърлени от политическата сцена, защото са хранени от една банка, която остава в историята.

Според Яне Янев по-провалено и корумпирано правителство от настоящото не е имало досега.

Така както БНБ вчера оповести за тези 3 милиарда и 500 милиона, тепърва предстои българското общество да разбере за други кражби, свързани с източване на ДДС, с митници, с обществени поръчки, с концесии, с източване на европейски средства. Това, което напоследък излиза, е една малка част от цялата действителност, каза Янев.

Заедно с ГЕРБ още тази седмица ще бъде създаден общ експертен съвет за борба с корупцията, който ще набележи необходимите мерки за преодоляването й.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Младежкото ГЕРБ се събира на общо събрание, АБВ провежда заседание на Националния съвет

Младежката структура на ГЕРБ се събира на общо събрание. Очаква се на него да бъде избрано ново ръководство на структурата. Партия АБВ провежда заседание на Националния си съвет. Преди дни на среща на Изпълнителния съвет на формацията тя реши да покани..

публикувано на 12.07.14 в 11:10

ГЕРБ подкрепи действията на прокуратурата по случая с КТБ

Партия ГЕРБ подкрепя действията на прокуратурата по казуса с КТБ, заяви заместник-председателят на ПГ на партията Димитър Главчев. И се надяваме да бъдат установени всички виновници за това, което се случва в момента. Българските граждани трябва да бъдат..

публикувано на 11.07.14 в 15:54
ВИЖТЕ ОЩЕ

Властите в Гърция продължават борбата с пожарите и имат готовност да евакуират хора

Продължава борбата с огнената стихия на много места в Гърция. При риск властите евакуират туристи и жители.  Нови 66 пожара пламнаха днес, съобщават от Гражданска защита. Затруднена е обстановката до град Комотини, където се запалиха сухи..

публикувано на 23.06.24 в 00:59
Моделът на Xiaomi SU7.

ЕС и Китай ще преговарят за митата на произведените в Китай електромобили

Китай и ЕС се разбраха да започнат разговори за планираното облагане на произведените в Китай електромобили, които се внасят на европейския пазар. Новината бе потвърдена от официални представители и на двете страни.  Германският министър на..

публикувано на 22.06.24 в 21:24

Приключва шествието "София Прайд"

С добро настроение и музика шествието на “София Прайд” премина по булевардите “Дондуков”, “Васил Левски” и улица “Гурко”. Хората се движат по бул. "Цар Освободител" и почти достигнаха до началната му точка - площад “Батенберг”, където проявата ще..

публикувано на 22.06.24 в 21:18

Пожар в девинското село Стоманево погълна селскостопански постройки и къща

Два екипа на пожарната в Девин се борят с огнена стихия в девинското село Стоманево, погълнала селскостопански постройки и къща. Кметът на Девин Здравко Иванов каза за БНР: "Изгорели са 3 стопански сгради, 1 жилищна сграда и частично - втора жилищна..

публикувано на 22.06.24 в 21:02
Стефанос Каселакис, лидер на СИРИЗА

СИРИЗА зове правителството в Атина да предприеме действия спрямо РСМ

Най-голямата гръцка опозиционна партия, лявата СИРИЗА, призова днес правителството в Атина да предприеме действия, след като лидерът на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за премиер на Северна Македония Християн Мицкоски в програмната си реч отново нарече страната..

публикувано на 22.06.24 в 20:07

Отново "Лято с музея“ в Пазарджик

За поредна година, регионалният исторически музей в Пазарджик организира "Лято с музея“. Инициативата е насочена към деца на възраст от 7 до 14 години. Таз годишното издание на "Лято в музея" ще  започне на 24 юни с богата и разнообразна програма,..

публикувано на 22.06.24 в 18:49

"София Прайд" в много цветове и настроение

Продължава концертът, който е част от “София Прайд”.  17-ото издание на проявата в защита на човешките права преминава в много добро настроение, въпреки жегата. Концертът започна малко след 19 ч с участието на музиканти от различни възрасти, стилове и..

публикувано на 22.06.24 в 18:48