Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още няма повдигнати обвинения за влаковия инцидент на Калояновец

Снимка: БГНЕС

Още няма повдигнати обвинения за инцидента на гара Калояновец, при който на 11-и юли дерайлира бързият влак София-Варна, съобщиха от Окръжната прокуратура в Стара Загора. На този етап по случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, уточни говорителят Нейка Тенева. Тя информира, че вторият машинист е разпитан, но след събиране на повече доказателства ще се прецени дали да му бъдат повдигнати обвинения.

Това дали той е бил машинист в момента на инцидента и дали той следва да носи някаква отговорност, ще бъде преценено след събиране на повече доказателства. Със заповед е определен и екип от следователи да разследват досъдебното производство предвид тежестта и сложността на досъдебното производство, каза горителят на прокуратурата.

Тенева допълни, че се очакват и резултатите от съдебномедицинските експертизи, както и за техническото състояние на съоръженията и локомотива. Изискани са и записи от камерите на гарите, през които е преминал влакът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се

Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви за БНР, че причините за случилото се са комплексни. “Техниката е много остаряла. Вторият случай с товарния влак е на частна компания. И ако за него може да се говори за по-стара техника, но с първия..

публикувано на 14.07.14 в 10:42

Л. Милков, БДЖ: Горещините са допринесли за влаковата катастрофа до Калояновец

Възможно е да е имало разминаване в действието на инсталацията преди влаковата катастрофа край гара Калояновец в събота, коментира пред РП Любомир Милков от УС на браншовия синдикат. Според него обаче не би могло да се търси вина у ръководителя на..

публикувано на 14.07.14 в 08:48

Папазов: Превишената скорост е причината за влаковата катастрофа при Калояновец

Два дни след влаковата катастрофа при гара Калояновец продължават въпросите за случилото се. Министърът на транспорта Данаил Папазов заяви в предаването "Преди всички", че причините за случилото се са комплексни. Техниката е много остаряла...

публикувано на 14.07.14 в 08:14

Пуснаха движението в района гара Калояновец в посока Бургас

Железопътната линия в района на гара Калояновец е разчистена и напълно освободена за движение на влакове след вчерашния инцидент в този участък, съобщиха от НКЖИ. По-рано военнослужещи от Българската армия извършиха аварийно-възстановителни дейности в..

обновено на 13.07.14 в 16:29
ВИЖТЕ ОЩЕ
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи..

публикувано на 05.08.24 в 16:13
Днес, 5 август, държавният глава Румен Радев се срещна с председателя на 50-ото Народно събрание Рая Назарян (на снимката)

Рая Назарян потвърди позицията си, че няма да е кандидат за служебен премиер

Председателят на Народното събрание Рая Назарян няма да бъде кандидат за служебен премиер. Това стана ясно след срещата ѝ на "Дондуков" 2 с президента Румен Радев. Тя отбеляза категорично, че и пред държавния глава е препотвърдила..

публикувано на 05.08.24 в 15:43

Близо 46900 туристи са посетили община Кюстендил от началото на годината

Близо 46900 са туристите, посетили община Кюстендил от началото на 2024 година до края на юли . Над 80% са българските туристи, но градът и околностите посрещат гости и от Австрия, Азербайджан, Австралия, Алжир и дори от Американските Вирджински..

публикувано на 05.08.24 в 15:25

В Плевенска област продължава режимът на водата за 14 населени места

В Плевенска област продължава режимът на водата за 14 населени места. Причина е трайното засушаване и повишеното потребление през лятото. ВИК апелира водата да се използва само за питейно-битови нужди. Новите ограничени, обявени от ВИК,..

публикувано на 05.08.24 в 15:19
Лидерът на

"Възраждане": Важните въпроси сега са кога ще бъдат изборите и кой ще е служебен премиер

Единствените два въпроса, които трябва да получат максимално бързо отговори, са кога ще бъдат изборите и кой ще бъде новият служебен министър-председател. Това се казва в позиция на "Възраждане", изпратена от пресцентъра на партията. И двете решения..

публикувано на 05.08.24 в 15:18

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци

Замърсена вода тече от чешмите на четири села в община Чипровци. Пробите на хигиенната инспекция показали наличието на ешерихия коли и коли форми. В четири от 14-те водни проби от централно водоснабдяване са показали наличието на..

публикувано на 05.08.24 в 15:11
Говорителят на иранското външно министерство Насер Канани.

Техеран: Иран се опитва да установи стабилност в региона, но това ще стане единствено с наказването на агресора

Високопоставен представител на правителството на "Хамас" в Ивицата Газа е убит при израелски въздушен удар. Според израелските власти той е бил замесен и във военни дейности.              Ливанската шиитска групировка "Хизбула" обяви, че тази..

публикувано на 05.08.24 в 15:04