Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището

| обновено на 16.07.14 в 14:51
Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището
Снимка: БГНЕС

Андрей Жеков се завръща в националния отбор за Световното първенство в Полша, а Матей Казийски е получил покана, но все още не се знае неговото решение. Това заяви на среща с медиите новият селекционер на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме. Ако на 21-ви юли се яви за тренировка, значи е приел. Федерацията единодушно прие списъка ми с национали за Световното. Няма да правя промени в щаба, защото това може да доведе хаос. Няма достатъчно време за промени. Алесандро Пиволи идва като статистик, а Дарио Симонио ще работи с нас до края на първенството. Ще има промени в медицинския щаб. Имам различна философия как трябва да изглежда отборът. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят. Вътрешните конфликти в отбора ще ги оправя аз, нямам нужда от външна помощ, каза новият селекционер на националите Пламен Константинов.

Ясни са и контролните срещи, които България ще изиграе преди Световното първенство. На 8-и и 9-и август предстоят проверки срещу Белгия в "Арена Ботевград". От 16-и до 18-и август предстои турнир в Полша срещу Русия и Китай, а на 21-ви и 22-ри август са планирани контроли срещу Бразилия и Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Казийски, Жеков и Йорданов с повиквателни за националния отбор

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов и мениджърът Владимир Николов са изпратили повиквателни на Матей Казийски, Андрей Жеков и Боян Йорданов . Това стана ясно, след като двамата определиха разширения..

публикувано на 16.07.14 в 10:38
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Върбицалиев: Успехите на Никола Цолов идват в точния момент

„Успехите, които постига Никола Цолов, идват в точния момент. Те ще му помогнат да продължи да кара на такова ниво – Формула 3 или Формула 2, защото договорите за следващия сезон се подписват сега. От друга страна, ситуацията около него не е ясна. Не се..

публикувано на 23.07.24 в 09:30
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов: Трудна титла в Астана, пропускам US Open

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов ще пропусне Откритото първенство на САЩ по тенис, тъй като няма да успее да събере необходимите точки. „Ще пропусна сроковете за подаване на заявки за Откритото първенство на САЩ. Те затварят..

публикувано на 23.07.24 в 07:55
Маркета Вондроушова

Без олимпийската вицешампионка Маркета Вондроушова на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри в Париж. 25-годишната Вондроушова спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан..

публикувано на 23.07.24 в 06:47
Тадей Погачар спечели 111-ото издание на Обиколката на Франция

Тадей Погачар пропуска ОИ в Париж заради преумора

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс – словенецът Тадей Погачар, се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж, обявиха от националния комитет на страната днес. Погачар спечели трета..

публикувано на 23.07.24 в 06:42
Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Официално: Торонто освободи Александър Везенков

Александър Везенков официално е освободен от Торонто Раптърс.  Според репортера от НБА Кийт Смит, българската звезда е "оставил 6,6 милиона долара на масата, за да се случи това - да бъде освободен от канадците". Сега той може да подпише договор с бившия си..

публикувано на 23.07.24 в 06:38
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да..

публикувано на 22.07.24 в 23:04