Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина Цветелина Таслакова, пострадала в катастрофата край Луковит преди 2 месеца

В университетската болница в Плевен почина 20-годишната Цветелина Таслакова - момичето, което пострада в тежката катастрофа край Луковит преди два месеца.

На място тогава загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а тежко пострадаха Цветелина Таслакова и Иван Гьомишев. Момичето претърпе повече от 20 операции, но не успя да спечели битката за живота си.

Кървавата катастрофа беше предизвикана от 30-годишния Хюриет Сюлейманов, който не притежава шофьорска книжка, защото няма основно образование. В момента той е с наложена мярка за неотклонение домашен арест.

Приятели на четиримата младежи и родителите им създадоха в една от социалните мрежи група "Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван" и поискаха законови промени и по-строги наказания за тези, които шофират пияни и дрогирани или предизвикават пътни инциденти, без да имат свидетелство за правоуправление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Тежки катастрофи отнеха живота на четирима и раниха петима

Четирима души загинаха днес в две тежки катастрофи у нас, петима са сериозно ранени. Двама младежи загинаха тази сутрин на дълъг прав и пуст пътен участък между Разград и село Гецово. Шофирал е 18-годишен пиян младеж без книжка, който е забил дадения му..

обновено на 26.07.14 в 15:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

НС окончателно забрани продажбата на вейпове на деца

Народното събрание окончателно забрани употребата, продажбата и предлагането на бездимните и нагреваеми тютюневи изделия на деца под 18-годишна възраст. Един от вносителите на промените - Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС - подчерта, че следващите..

публикувано на 05.09.24 в 11:09

Огнище на шарка по овцете е регистрирано в Ямболско

Огнище на шарка по дребните преживни животни е констатирано в село Войника, община Стралджа, област Ямбол. Заболяването е установено в животновъден обект със 135 овце, съобщават на сайта си от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), пише..

публикувано на 05.09.24 в 11:04

На въртележката на частните извънучилищни занимания: пари, логистика, свободно време

Подрастващите днес разполагат с широк избор от платени допълнителни занимания в извънучебно време . Къде е балансът между образованието и свободното време? Защо частните уроци превземат все повече територия и какви са финансовите измерения на..

публикувано на 05.09.24 в 10:57

Не избраха Бойко Рашков за шеф на Комисията за контрол над службите

Мнозинството в Народното събрание отхвърли кандидатурата на бившия вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите. Проектът на  ПП-ДБ беше подкрепен само от 37 народни..

публикувано на 05.09.24 в 10:52
Делян Пеевски

Пеевски за решението на ЦИК за коалициите на двете фракции на ДПС: Незаконно

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски определи решението на ЦИК - двете коалициите, в които участват двете враждуващи групи в движението, да заличат ДПС в тях, като "незаконно". Той обвини председателя на ЦИК Камелия Нейкова, че..

публикувано на 05.09.24 в 10:10
Снимката е илюстративна

Расте интересът към участието в тенис ваканции

Расте интересът към участието в тенис ваканции, които са свързани с спортни турнири за непрофесионалисти.  Те са организирани от най-голямата любителска тенис общност у нас, посочват туроператори, специализирани в тази дейност.  Годишно у нас се..

публикувано на 05.09.24 в 10:09

В с. Баничан очакват фестивала на "Огледната баница, селския труд и вкусния воден лук"

В с. Баничан от утре до 8 септември предстои кулинарен фестивал на "Огледната баница, селския труд и вкусния воден лук".   Фестивалът е феерия на цветове, музика, песни, танци и кулинария , каза пред БНР Румяна Джибова - секретар на читалище..

публикувано на 05.09.24 в 10:04