Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК разпределя общо 45 000 лв. за пострадалите от наводненията в Добрич

Снимка: БГНЕС

Пострадалите от наводненията в Добрич ще получат от Българския червен кръст общо 45 000 лева. Общо 700 семейства са одобрени за помощи от Обществения съвет за разпределение на даренията за пострадалите от наводнението.

Предложенията са 80 домакинства, останали без жилище или със силно разрушени домове, да получат по 1600 лева. Други 480 семейства трябва да получат по 625 лева и още 140 домакинства - по 150 лева.

В средата на август строителни фирми от цялата страна ще разпределят събраните строителни материали за наводнените райони. Организация от Русе също е поискала списък на домакинства, нуждаещи се от бяла техника и строителни материали. Софийска фирма е обещала на две семейства от Добрич с изцяло разрушени къщи да им построи нови домове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десетки китове загинаха в масово засядане по крайбрежие на Шотландия

Десетки китове загинаха в едно от най-големите масови засядания край северното крайбрежие на Шотландия, като експерти се опитват да спасят малкото оцелели. Най-малко 65 от т.нар. пилотни китове с дълги перки загинаха, след като 77 бяха изхвърлени на брега на остров от групата Оркни край Шотландия, съобщиха от спасителна благотворителна..

публикувано на 12.07.24 в 09:05
Държавен фонд

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за..

публикувано на 12.07.24 в 08:50
Снимка, направена на 3 юли и публикувана на 7 юли 2024 г., показва машини на израелската армия, транспортиращи група войници и журналисти в южната част на Ивицата Газа.

Десетки тела са открити след израелска операция в Газа

По време на пресконференция на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще продължи с дипломатическите усилия да прекрати руско-украинската война. Той направи коментар и за конфликта в Близкия изток. Ердоган беше категоричен, че няма да е възможно НАТО да продължи..

публикувано на 12.07.24 в 08:44
Крилата ракета „Гадир“, изстреляна по време на иранските военни учения.

Франция, Германия, Италия и Полша разработват крилата ракета с обсег над 500 км

По време на срещата на върха на НАТО във Вашингтон Франция, Германия, Италия и Полша подписаха писмо за намерение за разработване на крилата ракета с обсег над 500 километра. Според лидерите на четирите държави целта е да се установи сътрудничество в развитието на ключови способности за нанасяне на военни удари на голямо разстояние,..

публикувано на 12.07.24 в 08:37
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк: Избирателите на ДПС никога не са се обърквали и няма да се объркат

" Това, което се случва в ДПС, е нетърпимо ."  Тази позиция изрази в интервю за БНР евродепутатът Илхан Кючюк. По думите му, в момента е налице " прегрупиране на партията ". Той се солидаризира с думите на Ахмед Доган за  преврат   в партията . Запитан и преди избирането му за съпредседател на ДПС ли Делян Пеевски е проявявал признаци на..

публикувано на 12.07.24 в 08:28

11 самолета и 8 хеликоптера гасят мащабни пожари в Гърция

11 самолета и 8 хеликоптера са включени в гасенето на мащабните пожари, които обхванаха отново Гърция. Пожарът в Коринт е с активен фронт няколко километра и е неуправляем от силния вятър, казаха огнеборците. За първи път властите използват 11 самолета и 8 хеликоптера, за да ограничат движението на огнената стихия. Коринт е част от полуостров..

публикувано на 12.07.24 в 08:28

Байдън категоричен: Победих Тръмп веднъж и ще го направя отново

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе първата си самостоятелна пресконференция от ноември миналата година в рамките на юбилейната среща на НАТО. Това беше първото значимо медийно участие на президента Байдън след дебата с неговият конкурент за нов мандат – Доналд Тръмп. По време на едночасовата пресконференция, Байдън отговори на 19 въпроса и..

публикувано на 12.07.24 в 08:05