Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кола падна от мост над река Вит, полицията издирва един от пътниците

Полицията издирва 25-годишен мъж, пътувал в катастрофирал лек автомобил. Инцидентът станал вчера вечерта на мост над река Вит в село Ъглен.

От полицията в Ловеч съобщават, че очевидци са видели как лек автомобил е паднал в реката. Той е бил открит в коритото на реката.

Двама младежи, пътували в колата, са настанени в местната болница за лечение без опасност за живота. В неизвестност остава третият мъж, пътувал в автомобила.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Силите на реда във Великобритания остават в готовност за предотвратяване на безредици

Британският премиер Киър Стармър призова полицията и правоприлагащите органи да останат в повишена готовност след приключилата късно снощи поредна среща на комитета за кризисни ситуации „Кобра". Киър Стармър благодари на полицейските началници, служители на правоприлагащите органи и други фигури от цялата система на наказателното правосъдие за реакцията..

публикувано на 09.08.24 в 03:05
Камала Харис

Камала Харис е увеличила преднината си пред Доналд Тръмп, показва проучване

Кандидатката на демократите Камала Харис води с 42% пред републиканеца Доналд Тръмп, който събира 37% подкрепа в надпреварата за президентските избори в САЩ на 5 ноември. Това сочат данни от проучване на „Ипсос“, цитирано от Ройтерс. Допитването установи, че Харис е увеличила преднината си от юли, когато водеше с 37% срещу 34% за Тръмп. Камала Харис и..

публикувано на 09.08.24 в 01:04

Евакуация на жители и туристи заради пожар на остров Крит

Усложнява се ситуацията с пожара на остров Крит. Наложи се акция по евакуация на местни жители и туристи. Вече са евакуирани стотици жители и туристи от шест села, засегнати от голямия пожар до град Ретимно на остров Крит. Огънят не е достигнал още до къщи и хотели, но гъст дим покри района. Прекратиха  през нощта гасенето по въздух. Действа се с 250..

публикувано на 09.08.24 в 00:15
Костадин Костадинов отговаря на въпроси след края на консултациите при президента.

Кои от сегашните министри да влязат в следващия служебен кабинет? Според Костадинов нито един

Нито един министър от служебния кабинет не бива да бъде отново министър, смятат от "Възраждане". С лед консултациите при президента Румен Радев за назначаването на служебен премиер и правителство,  лидерът на партията Костадин Костадинов  отговори на въпроси на журналисти, като запитан  има ли министри в настоящия кабинет, които не бива да..

публикувано на 08.08.24 в 19:59
Българският национал по борба свободен стил Магомед Рамазанов се класира за финала на олимпийския турнир в категория до 86 килограма.

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла

Магомед Рамазанов ще се бори за олимпийската титла в категория до 86 килограма на свободната борба в Париж след драматична победа над американеца Арън Брукс. Роденият в Дагестан състезател направи обрат и спечели с 4:3 точки.  Мачът не започна добре за Рамазанов, който бе наказан с точка за пасивност, а след това съперникът му го избута..

публикувано на 08.08.24 в 19:51
Снимката е илюстративна.

Евакуират туристи на остров Крит заради пожарите

Критична е ситуацията с пожарите в Гърция. Евакуират туристи на остров Крит. Запалиха се пожари и близо до границата с България. До Драма и Ксанти се разпалиха нови пожарни огнища. Горят сухи храсти и дървета, като вятърът разпалва нови огнища и увеличава фронта на стихията. Пожарникари и военни действат за ограничаване на огъня...

публикувано на 08.08.24 в 19:38

Под наблюдение остава районът на пожара край селата Църварица и Илия

Районът на пожара край граничните села Църварица и Илия през целия ден, а и за предстоящата нощ, остава под наблюдение, след като се наложи да бъдат доугасени две огнища, разпалени от вятъра. Пожарът възникна в петък, обхвана над 1000 декара гори и бивши земеделски площи, изгоря и пчелин.  Днес екипи от пожарникари и горски служители обходиха..

публикувано на 08.08.24 в 19:31