В Силистра очакват "Дунавски сал"

Международният "Дунавски сал", който потегли на 21 юни от сръбския град Неготин, днес ще акостира на брега на Дунав край Силистра. За целия период на плаването си салът ще измине над 800 километра на територията на 5 държави.
"Дунавски сал" е ръчно изработена плаваща платформа, дело на Технологичен център София. Това е второто му пътуване по течението на Дунав, като посланик за Европейската стратегия на Дунавския регион. При първото плаване миналото лято над 5 000 души са се качили на борда, а в съпътстващите прояви са се включили повече от 20 000 души. 
Тази година инициативата е под мотото „Включи се! - Без пластмаса в Дунав“. Силистра е последната българска спирка на сала. През двудневния му престой са предвидени много изненади и атракции, сред тях гонки с лодки по реката, концерти и огнено шоу, а тази вечер гостите и жителите на града ще наблюдават спектакъла „Създаване на българската държава“ с възстановка на слизането на хан Аспарух на дунавския бряг. 
Официалното закриване на инициативата Дунавски сал 2014 е в края на август в румънският град Тулча.

ВИЖТЕ ОЩЕ
През зимата Илия Савов работи в Пампорово.

Илия Савов, който върна портмоне с 1000 лева: Чуждото никога не ме е съблазнявало

На тротоара в центъра на Смолян близо до кино „Дружба“ 29-годишният Илия Савов от Смолян намери портмоне с пари и документи и ги върна на собственичката им - възрастна жена от областния град.  С човешката си постъпка Илия трогна родопчани.  „Станах известен. Целият град ме поздравява. И в околностите в Пампорово също ме поздравяват“, сподели..

публикувано на 17.12.18 в 13:07

Борисов участва във форума на високо равнище ЕС - Африка

Премиерът Бойко Борисов ще участва във форума на високо равнище Европейски съюз - Африка, който се провежда днес и утре във Виена. Срещата в австрийската столица под надслов „Сътрудничеството в дигиталната ера" ще бъде открита от канцлера на Австрия Себастиян Курц, от президента на Руанда и председател на Африканския съюз Пол Кагаме и от..

публикувано на 17.12.18 в 12:50

Задържаха мъжа, блъснал полицай в София

Полицията в София е задържала младия мъж , който беше издирван за това, че блъсна пътен полицай в столичния квартал "Младост". 23-годишният Захари Чернев блъсна полицай с лек автомобил, след което избяга от мястото на инцидента. Състоянието на пострадалия униформен е тежко. Задържаният е отведен в СДВР.

публикувано на 17.12.18 в 12:39
Столичната ул.

Светлана Николчева: Сблъскваме се с въпроса за кадрите в строителството

За съжаление, така изглеждат нещата в българското строителство, каза за БНР заместник-председателят на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране инж. Светлана Николчева по повод ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“. В предаването "Хоризонт до обед" тя направи паралел с некачествени ремонти във Варна и обобщи:  „Ние се..

публикувано на 17.12.18 в 12:34

Протест пред сградата на КЕВР преди обсъждането на по-скъпата вода

Предстоящото поскъпване на водата в редица градове в страната от 1 януари ще бъде обсъждано на открито заседание в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Пред БНР омбудсманът Мая Манолова заяви, че тя и екипът ѝ ще присъстват на заседанието. Най-голям скок е предвиден в Бургас и в София - с 10 на сто. Единствено в Кърджали се очаква да има..

обновено на 17.12.18 в 12:23