Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ако Великобритания остане в един реформиран ЕС, икономиката на Лондон ще спечели, посочва нов доклад

Икономиката на британската столица Лондон ще спечели, ако Обединеното кралство остане в ЕС, но само ако  бъдат извършени големи реформи в самия съюз, се казва в доклад, изготвен по поръчка на кмета на Лондон Борис Джонсън, предаде Франс прес.

Докладът е дело на банкера Джерард Лайънс и в него се препоръчват начини за реформа на икономиката на ЕС. "Най-добрият икономически сценарий за Великобритания за дните 20 години е да е част от един реформиран  в дълбочина ЕС", се акцентира в доклада.

"Но има и алтернатива, според която Великобритания да напусне ЕС, запазвайки добрите си отношения с Брюксел и  договаряйки споразумения за търговски обмен с него", се допълва в документа.

Докладът ще бъде представен в сряда и по този повод Джонсън ще произнесе реч.Според приближен на лондонския кмет, пожелал да запази анонимност, Джонсън подкрепял идеята за предоговаряне на британското членство в ЕС, в резултат на което Великобритания ще  остане в ЕС и ще помогне за реформирането на единния пазар.

 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.