Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР в Търговище обяви началото на акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя"

Снимка: БГНЕС

Областната дирекция на МВР в Търговище обяви началото на традиционната годишна акция „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“. Тази година от сектор "Пътна полиция" предлагат част от учебните часове да се провеждат в техния специализиран кабинет.

Освен традиционните охранителни и организационни задачи през новата учебна година ще бъдат направени и редица нововъведения, съгласувани с Регионалния инспекторат и ръководствата на учебните заведения.

До края на септември пред учениците от началния курс ще бъдат изнесени беседи по безопасност на движението, обясни ръководителят на сектор "Пътна полиция" Теодор Тодоров и обяви още една новост за учениците от средните училища: 

Идеята на сектор "Пътна полиция" и на ръководството на дирекцията е част от часовете, които имат учебните заведения в град Търговище, да се провеждат в нашия специализиран кабинет с цел децата по-добре да се запознаят с проблемите на пътната безопасност. Също така ще бъдат провеждани и занятия със съдействието на наши служители по уличната мрежа в града, по кръстовищата, като им бъде демонстрирано как трябва да се движат по тротоарите, как трябва да управляват велосипеди и как да пресичат. 

От сектор "Пътна полиция" са изпратили писма до кметовете на петте общини в Търговищка област с препоръки за подобряване на условията за безопасно движение край учебните заведения, които трябва да бъдат изпълнени до 15-и септември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗП с проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година

Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва засилени проверки на пазара на стоките и услугите, свързани с подготовката за новата учебна година. Ще се следи за цени, намаления и характеристики на стоки за ученици, предлагани онлайн и във физически магазини, както и за коректността на отправените послания към потребителите. Комисията за..

публикувано на 02.09.24 в 14:10

Иван Христанов: Начело на листите ни ще са турци, хора от помашката общност и роми

В сряда ще има национален съвет на "Единение" и ще решим за явяването ни на изборите. Ние амбициозно искаме да разбием този модел и да кажем, "ДПС нямат ексклузитет". Начело на листите ни ще са турци, хора от помашката общност и роми. И наистина искаме да се демонстрира, че сме  народна партия, партия на единството. Това коментира Иван..

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Задръстване на АМ "Тракия" заради катастрофа между два камиона

Катастрофа между два камиона е станала на седми километър на АМ "Тракия" в посока София.  В следствие на удара камионите са се запалили. От МВР уточняват, че и двамата водачи не са пострадали.  Заради катастрофата се е образувало задръстване в посока София.

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Би Би Си: Глобална мрежа измамници е осигурявала на студенти безполезни визови документи

Разследване на Би Би Си установи, че глобална мрежа измамници е измъкнала от студенти десетки хиляди паунда за безполезни визови документи, които те са се надявали да им позволят да работят в Обединеното кралство. Разследването на медията установи, че посредници, работещи като агенти за набиране на персонал, "примамват" чуждестранни студенти,..

публикувано на 02.09.24 в 14:04

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай

Неизвестни хора са влезли с взлом в Генералното консулство на България в Дубай, Обединените арабски емирства. Инцидентът е станал в извънработно време, съобщават от Министерството на външните работи. Ведомството е било информирано незабавно за инцидента и е дало разрешение компетентните местни служби да извършат съответните следствени..

публикувано на 02.09.24 в 13:58

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор

Полицията в Кюстендил е използвала стоп патрони при гонка с непълнолетен шофьор. При преследването няма пострадали, в колата е имало още един мъж. Работата по изясняване на случая продължава. Случаят е от ромския квартал "Изток" в града. През нощта е получен сигнал в областната дирекция, че непълнолетно момче, 15-годишен, управлява автомобил..

публикувано на 02.09.24 в 13:53

Симеон Дянков: По 4 – 5 млн. лв. на ден България плаща за покриване на външния дълг

Нужно беше да се вземе този дълг и поне още един път до края на годината България ще се вземе сериозен дълг. Това беше заложено в бюджета за взимане около 11 млрд. лв., а нищо не беше взето. Това каза бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю пред БНР. "Асен Василев не искаше да го взема дълга и го остави на служебното..

публикувано на 02.09.24 в 13:21