Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обработени са 99,6% от протоколите на СИК, води ГЕРБ с 32,66%

БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район

| обновено на 06.10.14 в 12:18
Снимка: cik.bg
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви, че са обработени 99,6% от протоколите на секционните и районните избирателни комисии. Говорителят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи резултатите:

ГЕРБ печели около 32,66% от гласовете. БСП – лява България - 15,43%. ДПС печели 14,85%, а Реформаторският блок - 8,89%. Патриотичният фронт печели 7,30% от гласовете, а България без цензура - 5,71%. "Атака" печели 4,53%, а коалиция АБВ - 4,16%.

Резултатите от гласуването в отделните райони на страната показват, че БСП няма преобладаваща подкрепа в нито един избирателен район.

ДПС печели мнозинството от гласовете в пет района на страната – Кърджали, Търговище, Разград, Шумен, Силистра.

В останалите избирателни райони ГЕРБ е първа политическа сила.

Извън страната са обработени 97% от протоколите, 44,62% от гласовете са за ДПС, ГЕРБ получава 27,47%, а Реформаторския блок - 11,05%. Патриотичен фронт печели 3,67%, а БСП - 2,57%, следвана от АБВ с 1,86%. Извън страната 1,23 процента подкрепа получава и партия "Зелените".

В ЦИК вече са пристигнали районните избирателни комисии от Ловеч, Смолян, Габрово и 23-ти район в София, каза Нейкова. 

Не можем да кажем до края на деня от кои райони ще дойдат. Очакваме по-голямата част да пристигнат в утрешния ден, особено от по-далечните райони. Трябва да се обработят 100% от протоколите, за да може да се говори за преференциалния вот.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Цветозар Томов: Като цяло изборите бяха законни

На базата на жалбите и сигналите постъпили в ЦИК във вчерашния изборен ден не може да се говори за опорочаване на вота заради купуването на гласове – смята един от говорителите на ЦИК Цветозар Томов. Според него трябва да се изчакат и данните от..

публикувано на 06.10.14 в 06:51

Общо 131 590 българи са гласували зад граница

Гласуването в чужбина приключи в 58 държави, общият брой на пусналите бюлетина наши сънародници е 131 590, съобщават от Министерството на външните работи. Най-много са гласувалите в Турция, Великобритания и Испания. Изборният процес в 383 избирателни..

публикувано на 06.10.14 в 06:43
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори ден гасят пожар край граничното кюстендилско село Преколница

Три екипа на Районната противопожарна служба, десетки горски работници втори ден гасят пожар, възникнал в четвъртък следобед в района на граничното кюстендилско село Преколница.  Първоначална са засегнати около 65 декара частна горска територия,..

публикувано на 12.07.24 в 14:11
Красимира Катинчарова

Напусналите ПГ на "Величие" няма да преговарят нито за втория, нито за третия мандат

Депутатите, напуснали парламентарната група на партия Величие обявиха, че няма да преговарят  нито за втория, нито за третия мандат за съставяне на правителство в настоящия парламент. Красимира Катинчарова заяви: "Дори и да бяхме останали като..

публикувано на 12.07.24 в 14:05

Ивет Добромирова: Етническата карта е политическа дъвка, да не се хващаме за нея

За скърцанията между Доган и Пеевски отдавна се говори, но не очаквах, че ще има такова развитие . Това заяви пред БНР Ивет Добромирова - журналист и пиар експерт. Тя е изключително изненадана от случващото се в партията.  По думите ѝ Делян..

публикувано на 12.07.24 в 14:03

Йордан Цонев и Хамид Хамид обвиниха депутати, подкрепящи Доган, за оказван натиск

Депутатите от ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид обвиниха депутати, подкрепящи Ахмед Доган, че са оказвали натиск върху активисти, етнически турци: "Да ги назова поименно: Джевдет Чакъров, Рамадан Аталанй, Джейхан Ибрямов, Севим Али. Искате..

публикувано на 12.07.24 в 14:01
Министерство на образованието и науката

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от..

публикувано на 12.07.24 в 13:58
Британските гранични сили возят мигранти, открити в Ламанша, 22 юли 2021 г.

Лодка с мигранти се преобърна в Ламанша, четирима са загинали, а 63-ма - спасени

Четирима мигранти са загинали, след като лодката им се е преобърнала при опит да прекосят Ламанша, съобщи Би Би Си, позовавайки се на френската брегова охрана.  През нощта патрулен кораб на британските военноморски сили е бил предупреден, че..

публикувано на 12.07.24 в 12:37

Депутатите ще получават заплати и ще ползват служебни коли по време на кампания

Депутатите отхвърлиха предложението в Правилника за дейността и организацията на НС да бъде записано, че по време на предизборната кампания народните представители няма да получават заплати и няма да могат да ползват служебни автомобили на..

публикувано на 12.07.24 в 12:33