Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изслушват Булц и Шефчович в понеделник

Снимка: БГНЕС

В понеделник вечер  Виолета Булц, кандидат за комисар по транспорта, и Марош Шефчович, предложен за заместник-председател на Комисията по въпросите на Енергийния съюз, ще трябва да защитят уменията и компетенциите си пред комисиите по околна среда, енергетика и транспорт.

Двете допълнителни изслушвания се налагат след оттеглянето на словенската кандидатура за заместник-председател на Комисията по енергийните въпроси на Аленка Братушек и промените в състава и ресорите на Комисията, които новоизбраният председател Жан-Клод Юнкер направи, след като Булц беше предложена за нов кандидат от Словения.

Оценяването на кандидатите от трите комисиии Председателският съвет трябва да бъдат приключени във вторник.А гласуването на новата Европейска комисия е насрочено за сряда по обяд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.