Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледната елха в София грейва довечера

| обновено на 01.12.14 в 09:11
Работници монтират вече светлините и украсата на елхата.
Снимка: БГНЕС
Светлините на коледната елха в София ще бъдат запалени на 1 декември. Кметът на столицата Йорданка Фандъкова ще ги включи в 19:00 часа, а специален гост ще бъде боксьорът Кубрат Пулев.

В 17:00 ч. започва празничната програма, в която ще участват вокална група от столичния център за работа с деца "Бели Брези", детски хор и детски танцов ансамбъл към Националния учебен комплекс по култура, студио за модерен балет "Киви", детска вокална студия "Дъга", вокална формация "Трикси", младите певци от вокално "Студио Артес".

За празничното настроение ще дадат своя принос и вокална група "Чудните калинки", детско танцово студио "Хорце", експериментална театрална студия "Игра" към общинския културен институт "Средец", Николай Манолов и група "Мастило". Ученици от 144 СОУ "Народни будители" ще представят коледарски игри, песни и наричания.

Ретро трамвай ще се движи от 14:00 до 18:00 ч. по маршрут - пл. "Възраждане" - пл."Журналист" - пл. "Възраждане".

Чуйте още за елхата и за коледната украса на София от разговора с Георги Кольовски, който провери как върви подготовката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.