Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев: Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие

Снимка: БГНЕС

Между партньорите в управлението има недоразумения и сериозно недоверие, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Според Кънев решение на създаденото напрежение в Патриотичния фронт ще има до няколко дни. Той призова да се преустанови междуличностната атака и управляващите да се съсредоточат върху проблемите на страната. Реформаторският блок търси успокояване на ситуацията, призна Радан Кънев:

Ще търсим решение помежду ни, при което да останат и заместник-министърът на отбраната и областният управител на София. Търсим успокояване и разумно решение. Фактът, че конфигурацията на мнозинството в голяма степен беше идея и дело на Реформаторския блок, така че носим си отговорността. Моето усещане е, че има каскада от недоразумения и сериозно недоверие между партньорите в правителството. Предполагам, че до края на тази седмица този въпрос ще бъде затворен, но подобни въпроси ще има отново и отново, няма съмнение. Не трябва да губим голямата картина, че в момента България започва да приема един от най-тежките си бюджети от много време насам. Ние се намираме в тежко положение, в което този тип съображения, които доведоха до тази криза, трябва да останат на заден план.

Кънев нарече "дълбоко безпринципен" евентуален компромис Орхан Исмаилов за сметка на Слави Бинев и призна, че върху Реформаторския блок тежи отговорността към собствения му електорат.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Патриотичният фронт решава дали да снеме подкрепата си за правителството

Патриотичният фронт се събира на консултативен съвет, за да реши дали да снеме подкрепата от правителството. От предварителното изявление  на единия от лидерите на формацията Валери Симеонов в кулоарите на парламента не стана ясно какво решение..

публикувано на 02.12.14 в 18:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българин е загинал в автомобилна катастрофа в Англия

Българско семейство отдаде почит на своя син, загинал при автомобилна катастрофа миналата неделя в Англия, съобщи Би Би Си. Бащата Борислав и майката Красимира споделят пред медията, че "да изгубиш детето си е едно от най-тежките изпитания в човешкия..

публикувано на 28.07.24 в 09:11

Близо 200 новоназначени директори на училища ще преминат практически обучения

Всички близо 200 новоназначени директори на училища в страната ще преминат практически обучения в Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти в град Банкя,  информират от Министерството на образованието и науката,..

публикувано на 28.07.24 в 09:09

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният..

публикувано на 28.07.24 в 08:35

Какво включва годишният профилактичен преглед при личния лекар?

Освен измерване на кръвно налягане и назначаване на изследвания за кръв и урина, годишният профилактичен преглед при личния лекар включва и оценка на психичното състояние, на теглото и на зрението при пълнолетните. Това припомнят от Здравната каса,..

публикувано на 28.07.24 в 08:23

"Паризиен": Палежите по жп мрежата на Франция може да са свързани с радикални групи

Палежите по френската високоскоростна железопътна мрежа часове преди вчерашното откриване на Олимпиадата може да са свързани с радикални левичари и групи, критични към Олимпиадата, съобщи всекидневникът "Паризиен", цитиран от ДПА. Френският..

публикувано на 28.07.24 в 08:16
Мястото на атаката с 12 жертви, 27 юли 2024 г.

Ракетна атака взе жертви на Голанските възвишения, Израел удари обекти на "Хизбула"

12 души загинаха при ракетна атака в събота в окупираните от Израел Голански възвишения. Израел заяви, че ракетата е изстреляна от "Хизбула" от територията на Ливан, докато шиитската групировка отрече да има нещо общо с инцидента. Ракетното..

публикувано на 28.07.24 в 08:08
Николас Мадуро

Венецуела гласува на президентски избори

Над 21 милиона венецуелци имат право на глас в днешните президентски избори в страната.  Настоящият държавен глава Николас Мадуро ще се бори за трети шестгодишен мандат на фона на икономическа криза и масова емиграция от една от най-богатите на петрол..

публикувано на 28.07.24 в 07:58