Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите ще продължат работата си по второто четене на измененията в Закона за ДДС

Снимка: БГНЕС

Депутатите ще продължат работата си по второто четене на измененията в Закона за ДДС и второ четене на промени в Закона за хазарта. В програмата на депутатите е и окончателното приемане на измененията в Закона за държавната собственост, с които ще се ускори процедурата по отчуждаване на имоти за изграждане на големи инфраструктурни проекти.

Във времето за парламентарен контрол на депутатски въпроси ще отговарят вицепремиерите Румяна Бъчварова и Томислав Дончев и министри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Представители на двете ДПс-та пред сградата на ЦИК

ЦИК се събира на извънредно заседание заради двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) свиква извънредно заседание, на което да бъде взето решение как да процедира със създалата се ситуация с двете крила на ДПС.. Заседанието ще започне в 10:30 и преди да завърши, няма да има прием на документи. Застъпниците на почетния председател на ДПС Ахмед..

публикувано на 02.09.24 в 09:56
Асен Александров

Асен Александров: За да наложиш санкция на ученик, трябва да извървиш 23 стъпки

Санкциите в Закона за предучилищното и училищното образование са разписани както в Административно-процесуалния кодекс и за да наложиш една санкция, трябва да извървиш 23 стъпки. Това каза пред БНР Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование, с дългогодишен опит като училищен директор. Санкции да не се..

публикувано на 02.09.24 в 09:51

Лошо време в някои части на Великобритания

За много части на Обединеното кралство и днес остават в сила предупрежденията за гръмотевични бури и проливни дъждове. Голяма част от Англия, Източен Уелс и Южна Шотландия станаха свидетели на сериозни гръмотевични бури в неделя. Метеорологичната служба заяви, че въпреки че не се очакват толкова много бури в понеделник, има вероятност от наводнения..

публикувано на 02.09.24 в 09:44

Бури в Австралия, 150 000 души са без ток

Един човек загина, училищата бяха затворени, а десетки хиляди хора останаха без ток, след като силни бури връхлетяха Австралия. Полицията съобщи, че 63-годишна жена е загинала, след като дърво е паднало върху колиба в югоизточната част на страната. „Разрушителни“ ветрове със скорост над 110 километра в час връхлитат региона. Около 150 000 души останаха..

публикувано на 02.09.24 в 09:04
Сградата на Върховния съд на Бразилия

Бразилският върховен съд ще заседава по казуса "Екс"

Петчленен състав на бразилския Върховен съд ще заседава утре във връзка с решението на върховния съдия Алешандри ди Мораеш да нареди блокиране на социалната мрежа "Екс" в Бразилия, предаде "Ройтерс". Мораеш, когото собственикът на "Екс" Илон Мъск нарече "диктатор", свика виртуално заседание на първото отделение на Върховния съд, на което той..

публикувано на 02.09.24 в 08:36
Явор Дачков

Явор Дачков: Проблемът на ДПС – Доган е, че отгледаха бухалка и я нарекоха "феномен"

Въобще не е ясно като какви ще се явят на изборите някои от основните играчи – БСП, ДПС, ПП-ДБ, и кои нови играчи ще прескочат четирипроцентовата бариера. Това каза пред БНР журналистът и създател на сайта "Гласове" Явор Дачков. По-вероятно е ДПС да се яви като две ДПС-та. Вероятно БСП ще се яви като широка коалиция, която ще съдържа в..

публикувано на 02.09.24 в 08:28
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024

Двете ДПС-та в напрегнато очакване пред ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски,..

публикувано на 02.09.24 в 08:26