Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетина леки катастрофи станаха в Казанлък заради сняг и заледени улици

Снимка: в. "Дневник"

Десетина леки катастрофи станаха в Казанлък, след като градът осъмна с два сантиметра сняг и заледени улици. Общинската фирма е започнала да опесъчява заледените участъци след пътнотранспортните произшествия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Генерал-майор Явор Матеев

Генерал-майор Явор Матеев настоява за увеличение на заплатите на парашутистите

От Съвместното командване на специалните операции настояват да бъдат задвижени проектите за превъоръжаване на специалните сили и да бъдат увеличени възнагражденията на парашутистите. Това каза генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване: "Специфичното възнаграждение за това, че сме парашутисти, не е осъвременявано от..

публикувано на 18.10.24 в 16:10

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет към Централната избирателна комисия.  Министърът, определен да координира действията на изпълнителната власт по подготовката на вота, информира още, че..

публикувано на 18.10.24 в 16:00

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898, а..

публикувано на 18.10.24 в 15:55
Ирена Методиева

Млада жена се нуждае от подкрепа за извършване на трансплантация в чужбина

Заради прогресиращо белодробно заболяване млада жена търси възможности за трансплантация в чужбина. Ирена Методиева има нужда от бял дроб, за да може да диша и да се движи без да товари сърцето си. И докато очаква оферта, която да й даде шанс за желания живот, тя започва да събира средства за допълнителни разходи , свързани с бъдеща..

публикувано на 18.10.24 в 15:50
Джо Байдън и Олаф Шолц

Олаф Шолц: НАТО не трябва да се превръща в страна във войната на Русия срещу Украйна

НАТО не трябва да се превръща в страна във войната на Русия срещу Украйна, предупреди германският канцлер Олаф Шолц на срещата си с американския президент Джо Байдън в Берлин. Шолц благодари на САЩ за подкрепата за Киев. Байдън кацна снощи в Берлин за еднодневно посещение. Той вече разговаря с президента Франк-Валтер Щайнмайер, а по-късно..

публикувано на 18.10.24 в 15:40
Знаме на

Халед Мешал е поел функциите на действащ ръководител на "Хамас"

По непотвърдена информация, Халед Мешал е поел ръководството на палестинската групировка "Хамас". Високопоставен член на организацията заяви, че тя не може да бъде унищожена с убийството на нейните лидери. "Хамас" не може да бъде елиминирана с убийството на лидерите й заяви високопоставен член на групировката, но не потвърди убийството на..

публикувано на 18.10.24 в 15:21
Проф. Зико Колтер

Проф. Зико Колтер: ChatGPT е етична система, но има начини да я излъжете

Доклад на OpenAI отчете опити за използване на платформата ChatGPT за злонамерени цели. Процесите са от началото на годината. Оценката е, че злонамерените потребители продължават да се развиват и експериментират с моделите.  От OpenAI казаха в доклада, че са предприели действия. А дошлия у нас за лекция на INSAIT член на борда на компанията..

публикувано на 18.10.24 в 14:45