Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сняг вали по високите части на Смолянска област. Повишена е опасността от свлачища

Снимка: Булфото
Сняг вали по високите части на Смолянска област.

Рано тази сутрин дъждът премина в сняг и натрупа около 2 см, съобщиха от Областното пътно управление. Заради продължилите през цялата нощ валежи е повишена опасността от свлачища. Всички пътища на републиканската мрежа в планинската област са проходими при зимни условия, почистват се и се обработват.

Все още няма въведени ограничения за движение през проходите, няма сигнали за закъсали автомобили и инциденти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

10-годишно дете от Кърджали с остра парализа след пропусната ваксина срещу полиомиелит

Случай на заболяване при дете заради пропусната ваксина срещу полиемиелит беше регистриран в Кърджали.  Момиченце на 10 години е диагностицирано с остра вяла парализа, съобщи д-р Кадрие Христова от Регионалната здравна инспекция. "При това дете липсва пълния статус от ваксини, тоест едната ваксина е пропусната, не е ваксинирано. Детето е..

публикувано на 07.10.24 в 13:55
Явор Куюмджиев

Явор Куюмджиев: "Топлофикация - София" е единствената губеща топлофикация в света

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света , не само в България. Това каза пред БНР Явор Куюмджиев, бивш депутат от БСП и заместник-министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев (2007 – 2009). И "Топлофикация – София" е със запорирани сметки Няма риск за отоплителния сезон, увери..

публикувано на 07.10.24 в 13:21
Израелското посолство в Копенхаген.

Пореден взрив край израелското посолство в Копенхаген

Нов взрив е избухнал близо до израелското посолство в Дания, съобщи полицията. Експлозията е станала на около 500 метра от посолството на Израел в Копенхаген, пет дни след други две експлозии близо до сградата, за които двама шведски граждани бяха задържани. "Разбира се, проучваме дали може да има връзка с по-ранния инцидент при израелското..

публикувано на 07.10.24 в 13:15
Проф. Милена Стефанова

Проф. Милена Стефанова: Необходим е дебат, за да се привлече вниманието на избирателите

С нетърпения очаквам последната седмица на предизборната кампания, защото ситуацията е една и съща, но не виждам до момента дебати между лидерите и дискусиите. Партиите не могат с нищо да спечелят вниманието на хората, каза  в интервю пред БНР политологът проф. Милена Стефанова, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски". "Трябва да се намери..

публикувано на 07.10.24 в 13:08
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

ВВС на Украйна свалиха 32 дрона и две ракети, изстреляни от Русия

Военновъздушните сили на Украйна свалиха 32 дрона и две ракети "Кинжал", изстреляни от Русия, съобщиха украинските военни. Една от ракетите е ударила района на летище в Хмелницка област. Отломки от ракети паднаха в три района на украинската столица Киев по време на час пик тази сутрин, след като противовъздушната отбрана отблъсна руско..

публикувано на 07.10.24 в 13:06

Полицията във Великотърновско залавя все повече водачи да управляват след употреба на алкохол или наркотици

Увеличават се водачите, хванати да управляват след употребата на алкохол или наркотици, както и неправоспособните, отчетоха от Пътната полиция във Велико Търново. За миналата седмица в региона са станали 33 катастрофи със 7 пострадали. Във Великотърновска област пияни или дрогирани зад волана са били установени 7 водачи, а 12 са били без..

публикувано на 07.10.24 в 12:59

Виктор Амброс и Гари Равкън са тазгодишните носители на Нобеловата награда за медицина

Американците Виктор Амброс и Гари Равкън са тазгодишните носители на Нобеловата награда за медицина, обяви секретарят на Нобеловия комитет Томас Перлман: "Нобеловият комитет към Каролинския институт реши днес да връчи Нобеловата награда за 2024 година за физиология или медицина съвместно на Виктор Амброс и Гари Равкън за откриването на..

публикувано на 07.10.24 в 12:56