Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внесен е обвинителният акт срещу Костадин Стоянов за смъртта на 11-месечната Красимира Кънева

Снимка: БГНЕС

Бургаската окръжна прокуратура внесе обвинителния акт срещу граничния полицай Костадин Стоянов за смъртта на 11-месечната Красимира Кънева. До месец се очаква делото за катастрофата в созополското село Крушевец да влезе в съда.

На 11-и септември миналата година 36-годишният граничен полицай Костадин Стоянов, шофирайки с личния си автомобил, навлиза в платното за насрещно движение в центъра на село Крушовец, качва се на тротоара и помита количка с 11-месечното бебе, което загива на място. Стоянов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост в пияно състояние и за шофиране след употреба на канабис.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението. Направени са четири съдебно-медицински, две химически, биологична и физико-химични експертизи за установяване на причините за смъртта на детето.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай, пише в обвинителния акт. В момента Костадин Стоянов е с мярка за неотклонение "домашен арест".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Бургаският съд гледа мярката на граничния полицай Костадин Стоянов за инцидента в Крушевец

Бургаският окръжен съд гледа на мярката за неотклонение на граничния полицай Костадин Стоянов. На 11 септември той премаза с колата си 11-месечното бебе Красимира в созополското село Крушевец. Стоянов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост,..

публикувано на 13.09.14 в 14:17
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС удължи с една година санкциите срещу Иран заради подкрепата му за руска война в Украйна

Страните - членки на ЕС удължиха с една година санкциите, наложени заради подкрепата на Иран за руската агресия в Украйна и за бунтовнически групировки в Близкия изток и Червено море. Мерките се отнасят и за флотата на Корпуса на гвардейците на..

публикувано на 15.07.24 в 20:48

Гасенето на пожара край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и утре

Гасенето на пожара   край граничнитe села Преколница и Коприва ще продължи и  утре. През  целия  ден три противопожарни екипа, два екипа с леки автомобили с 11 служители и три екипа с автомобили на ДГС "Осогово" през бяха на терена и гасиха..

публикувано на 15.07.24 в 20:36

Св. Синод на БПЦ с призив за молитва и подкрепа към борещите се с огнената стихия в страната

Св. Синод на БПЦ отправя призив за молитва и подкрепа към огнеборците, служителите на МВР, доброволците и всички, които помагат в борбата с огнената стихия в страната, както и за подкрепа към всички пострадали, загубили своя дом. Нека в тези..

публикувано на 15.07.24 в 20:25

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради бушуващия край града пожар

Частично бедствено положение обявиха в Стара Загора заради пожара, който бушува край града. В гасенето участват 7 екипа на пожарната в Стара Загора, Казанлък и Чирпан. В борбата с пламъците се включват и военните, горски служители и десетки..

публикувано на 15.07.24 в 20:21
Семинар по българистика във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Велико Търново

88 българисти от 32 държави от Европа, Азия и Америка се събраха във Великотърновския университет, за са се посветят три седмици на езика и културата ни.  В 47-ото издание на форума участват както студенти и докторанти, така и университетски..

публикувано на 15.07.24 в 20:17
Доналд Тръмп

Делото срещу Тръмп за държане на класифицирани документи беше прекратено

Окръжен съд във Флорида прекрати наказателното дело срещу бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп по обвиненията, че неправомерно е запазил секретни държавни документи в документи в личното си имение "Мар-а-Лаго",  след напускане на поста...

публикувано на 15.07.24 в 20:15
Слави Трифонов

Трифонов: ИТН няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони

"Има такъв народ"  няма да бъде просто "гумен печат" на предложените от ПП-ДБ закони, написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Слави Трифонов. Така той коментира предложението на ПП-ДБ президентът Румен Радев да отложи връчването на втория..

публикувано на 15.07.24 в 19:54