Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старите занаяти оживяват в етнографски комплекс в село Първенец

Снимка: plovdiv.utre

Изграждането на етнографски комплекс в село Първенец, по подобие на "Етъра", искат пловдивски занаятчии. Воденица, мандра и още работилници ще има в артпространството, в които посетителите и децата ще имат възможност да се обучават, разказа в интервю за Радио Пловдив Тони Симидчиева председател на Регионалната занаятчийска камара. 

По думите ѝ идеята за комплекса не е нова, а с възраждането ѝ се е ангажирал депутатът от ГЕРБ Пловдив област Здравко Димитров. След създаването на работна група по проекта народният представител ще внесе предложение до Комисията по култура в парламента.

На предстоящото издание на пролетния Панаир на занаятите в Пловдив в автентична атмосфера гостите на събитието за първи път ще могат да видят как се прави домашен хляб, сирене и колбаси. 

Цялото интервю с Тони Симидчиева можете да чуете в прикачения звуков файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.