Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НАП-Шумен вече са подадени над 4 000 данъчни декларации

4 289 декларации за облагане доходите на физически лица са подадени в шуменския офис на ТД на НАП до 31 март. От тях 947 по електронен път с персонален код (ПИК) или електронен подпис, 2 422 на хартиен носител в офиса и 920 чрез ползване на услугите на пощенски оператори.   
От приходната агенция припомнят, че срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като до тогава трябва да се плати и дължимият данък. Най-лесно гражданите могат да подадат декларации с персонален идентификационен код. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно. До момента са издадени близо 250 000 персонални кода на физически лица.
Освен декларацията за облагане на доходите, осигурителните декларации 1 и 6, с ПИК се подава и справката за изплатени доходи на физически лица. Чрез персонален код вече може да се подаде и декларацията за авансови данъци. Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.