Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството подкрепя предложенията за реформи на правосъдния министър

Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Правителството подкрепя предложенията на правосъдния министър Христо Иванов за съдебната реформа. По-рано и депутати от ГЕРБ внесоха свой вариант на промени в същия закон. Вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни процедурата:

Правителството подкрепя проекта на правосъдния министър. В момента предстои той да мине на обществено обсъждане и в крайна сметка законодателят ще реши кой вариант ще приеме.
От парламентарната група на ГЕРБ увериха, че внесените от тях промени в Закона за съдебната власт не са бламиране на правителството, а министърът на правосъдието Христо Иванов откри добър повод за дискусия:
Радвам се, че вчера бяха внесени предложения за изменение в ЗСВ, които инкорпорираха предложенията на главния прокурор от миналата есен за реформа в прокуратурата, защото тези предложения останаха най-малко дискутираната част от целия комплекс проблеми, свързани със съдебната реформа, а в някакъв смисъл са най-важните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Откриването на онкологичен център във Варна

Борисов: Пак ще изпреварим румънците в борбата с корупцията

Във Варна министър-председателят Бойко Борисов обеща бързи и сериозни промени в съдебната система. По повод коментарите, че Румъния ни изпреварва в борбата с корупцията, премиерът заяви, че България скоро ще изпревари северната ни съседка. Преди..

публикувано на 03.04.15 в 14:32

Цветан Цветанов: С нашите промени в Закона за съдебната власт не бламираме кабинета

Внесените от депутатите на ГЕРБ промени в Закона за съдебната власт не са бламиране на правителството. Това увери председателят на парламентарната група Цветан Цветанов . Според председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов е редно..

публикувано на 03.04.15 в 11:16

Христо Иванов: Законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа не е атака срещу мен

Министърът на правосъдието Христо Иванов не смята, че законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа е лична атака срещу него. Пред БНТ той коментира, че става въпрос за партийно съревнование, провокирано от желанието на всички парламентарни групи да..

публикувано на 03.04.15 в 09:22

ГЕРБ бламира министъра на правосъдието

16 народни представители от мандатоносителя ГЕРБ, начело с председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, внесоха изненадващо този следобед проект на изменение на Закона за съдебната власт (ЗСВ), съобщава БГНЕС. Документът е подписан и от..

публикувано на 02.04.15 в 17:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

СОС реши да слее Четвърта и Втора градски болници

Столичният общински съвет реши да слее Четвърта и Втора градски болници. Медиците от Четвърта градска болница ще получат право да работят във Втора градска или в друго общинско лечебно заведение, обясни съветникът от ГЕРБ-СДС и заместник-председател на..

публикувано на 26.07.24 в 14:20

ГЕРБ сезират АДФИ и Сметната палата за финансирането на детски градини в столичния район "Изгрев"

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Сметната палата във връзка с финансирането за оборудване и обзавеждане на детски градини в столичния район "Изгрев". Според Ваня Тагарева, зам.-председател на..

публикувано на 26.07.24 в 14:11
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: Има безпрецедентен натиск върху депутатите, изключени от ПГ на ДПС

Председателят на ДПС Джевдет Чакъров обяви, че има безпрецедентен натиск върху народни представители, нечленуващи в парламентарната група на Движението. Чакъров уточни, че са получили информация за среща между антикорупционната комисия, НАП и..

публикувано на 26.07.24 в 14:02
Снимката е илюстративна.

Съдът в Русе потвърди глобата на кмета заради бездействието му по отношение на чистотата на въздуха

Районният съд в Русе потвърди глобата от 5000 лева, наложена на кмета на града Пенчо Милков заради бездействието му по отношение на чистотата на въздуха. Санкцията беше наложена на кмета в края на ноември 2024 година от тогавашната директорка на..

публикувано на 26.07.24 в 13:55

НС: До края на годината бизнесът ще получава компенсации заради високите цени на тока

До края на годината бизнесът ще продължи да получава компенсации заради високите цени на тока. Те ще са 100% при цена от над 180 лева на мегаватчас на борсата, независимо в коя мрежа крайните небитови потребители са присъединени. Това решение беше..

публикувано на 26.07.24 в 13:53
Протест на майки в Долен Смилян

Майки излязоха на протест заради високи скорости и липса на тротоари в Долен Смилян

Майки с малки деца от Долен Смилян излязоха на предупредителен протест, заради високата скорост, с която минават шофьорите, и липсата на тротоари в двукилометровия пътен участък, който е на общинска и държавна територия.  От другата седмица..

публикувано на 26.07.24 в 13:53

Няма превишения на средночасовите норми за серен диоксид, азотен диоксид и озон

" Към настоящия момент няма регистрирани превишения на средночасовите норми за серен диоксид, азотен диоксид и озон. Няма и регистрирани превишения на 8-часовата норма за въглероден диоксид ".  Това заяви пред БНР зам.-министърът на околната..

публикувано на 26.07.24 в 13:44