Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж от Казанлък беше намерен мъртъв в дома си

Снимка: БГНЕС

58-годишен мъж от Казанлък беше намерен мъртъв в дома си. По първоначални данни, смъртта е настъпила след самозапалване.

Мъжът е бил открит след подаден сигнал, че има пожар в къщата му, съобщи за "Хоризонт" Ивелин Иванов от пресцентъра на областната дирекция на МВР. Пристигналият на адреса екип открил обгорялото тяло в приземния етаж на дома му, който видимо се руши.

Съседи на 58-годишния казанлъчанин споделиха, че мъжът имал психически проблеми, които се задълбочили след като съпругата и синът му напуснали семейното им жилище.

Починалият има малък магазин за домашни потреби, перилни и почистващи препарати.

По случая е образувано досъдебно производство, което трябва да потвърди дали става дума за самоубийство или не. Доктор Тодоров – шеф на "Съдебна медицина" в университетската болница "Професор Стоян Киркович" отказа информация за резултатите от направената аутопсия.

През декември миналата година жена на 32 години почина от изгаряния, след като се самозапали на ъгъла на улиците "Парчевич" и "Братя Жекови" в Стара Загора.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мъж е починал след самозапалване в столичния квартал "Люлин"

Мъж се е самозапалил в столичния квартал "Люлин" и е починал. Инцидентът е станал минути след 20.00 часа тази вечер. По първоначална информация самоубиецът се е залял с бензин в междублоковото пространство на ул. "Ген. Асен Николов" в 8-ма част на район..

публикувано на 11.04.15 в 21:23

Филм за Пламен Горанов проследява причините за протеста и самозапалването му

Късометражен документален филм за Пламен Горанов ще бъде показан за първи път на „София Филм Фест” тази година, съобщава „ВарнаУтре”. Режисьор на лентата е Андре Андреев. Филмът, озаглавен "Пламен", проследява какво накара Горанов да протестира,..

публикувано на 18.02.15 в 07:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Българската мафия - сред най-опасните в Гърция

Журналистическо проучване постави българската мафия сред 10-те водещи организирани престъпни групи в Гърция. Според гръцките медии често български и румънски престъпни групи действат съвместно.  Те са специализирани по телефонни измами, кражби в..

публикувано на 18.10.24 в 11:46

НСИ ревизира растежа на БВП за 2023 г. - не е 1,8 а 1,9%

Националният статистически институт ревизира нагоре растежа на Брутния вътрешен продукт за миналата година. През 2023 г. икономиката е отбелязала ръст от 1,9 на сто, което е с 0,1 процентен пункт повече спрямо предварителните данни...

публикувано на 18.10.24 в 11:44

НЗОК одобри искането на "Една от осем" и Асоциацията на онкологично болни пациенти

Нови медицински изделия ще бъдат добавени към списъка, който ще покрива НЗОК за жени с рак на гърдата. Към момента тази са били перука и силиконов имплант. Сумата за перука, която е отпуска Касата е 128 лв. и не е актуализирана от много..

публикувано на 18.10.24 в 11:42

Две са огнищата на шарка по овцете в хасковското село Узунджово

Две огнища на шарка по овцете са регистрирани в хасковското село Узунджово. Обектите са технологично свързани с овцевъдна ферма. Предстои умъртвяването на над 300 животни, като вече са унищожени около 300 овце и над 200 кози.  Шарка по овце и кози,..

публикувано на 18.10.24 в 11:38
Фондация „Ела и ти

Почти са събрани парите за количка за излети на хора с увреждания

Около 9100 лева са били събрани до вчера след акцията на фондация "Ела и ти" , в която се включиха ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев. Целта на благотворителното бягане по маршрута Ком – Емине бе  да се съберат средства поне за една..

публикувано на 18.10.24 в 11:25
Фериботите останаха закотвени в пристанището на Пирея

Протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея

Голям протест срещу изпращането на оръжие за Израел блокира гръцкото пристанище Пирея тази нощ. Моряци и пристанищни работници попречиха за бъдат натоварени контейнери с военна помощ за Израел. Към тях се присъединиха активисти на комунистическата..

публикувано на 18.10.24 в 10:46
Британската Национална галерия

Британската Национална галерия забрани на посетителите си да внасят течности заради посегателствата над картини

Британската Национална галерия забрани внасянето от посетители на течности, с изключение на бебешко мляко, изцедена кърма и лекарства, отпускани с рецепта, след поредицата атаки срещу картини в централната й сграда в Лондон.  Мярката идва след физическо..

публикувано на 18.10.24 в 10:44