Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милионерите в Силистренско са четирима

Снимка: Капитал

Четирима са милионерите от Силистра и областта, декларирали доходите си пред НАП. Общо те са обявили доходи за 2014 г. в размер на близо 9 милиона лева.

Двама от данъкоплатците с най-високи доходи са декларирали по над 1 милион лева печалба. Другите двама са с доходи от по 3 милиона и 600 хиляди лева. Сред тях има и една жена. Силистренецът с най-високи доходи е мъж на 51 години.

Любопитен е фактът, че едва 4600 лева от спечеленото от четиримата са от трудови правоотношения. Най-много - близо 8 милиона лева са от стопанска дейност, останалите са от прехвърляне на права и имущества.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

7 милионери са подали данъчни декларации в Русе

7 са милионерите, които са подали данъчните си декларации в офиса на НАП в Русе. Повече милионери има само в София - общо 129, Варна - общо 18, и Пловдив - общо 16. За цялата страна броят на милионерите е 259.

публикувано на 19.05.15 в 18:21

16 милионери живеят в Пловдив

Общо 42 млн. лв. са спечелили най-заможните хора от област Пловдив. Те са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента данъчни декларации.   16 са милионерите в града на тепетата, с което..

публикувано на 19.05.15 в 16:12

Половината от 259 милионери в България за 2014 г. живеят в София

Общо 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите. Най-много са получили 259-те от трудови и приравнени правоотношения –..

публикувано на 19.05.15 в 15:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Британските гранични сили возят мигранти, открити в Ламанша, 22 юли 2021 г.

Лодка с мигранти се преобърна в Ламанша, четирима са загинали, а 63-ма - спасени

Четирима мигранти са загинали, след като лодката им се е преобърнала при опит да прекосят Ламанша, съобщи Би Би Си, позовавайки се на френската брегова охрана.  През нощта патрулен кораб на британските военноморски сили е бил предупреден, че..

публикувано на 12.07.24 в 12:37

Депутатите ще получават заплати и ще ползват служебни коли по време на кампания

Депутатите отхвърлиха предложението в Правилника за дейността и организацията на НС да бъде записано, че по време на предизборната кампания народните представители няма да получават заплати и няма да могат да ползват служебни автомобили на..

публикувано на 12.07.24 в 12:33

Вече се продават билети на Централна гара в София

Заради технологичен проблем на билетите каси на Централната жп гара в София временно билети за пътуване не са се издавали, съобщиха от Компанията.  Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София Проблемът е..

публикувано на 12.07.24 в 12:17

Три пожара гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият е в РСМ

Три горски пожара на територията на областите Благоевград и Кюстендил гасят служители на Югозападното държавно предприятие. Единият от тях е на територията на Република Северна Македония, близо до границата. Служители на държавното горско..

публикувано на 12.07.24 в 11:45
Илиана Иванова

Еврокомисарят Илиана Иванова: Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към Европа

Честата смяна на правителства не дава добър сигнал към европейските партньори. Това каза за БНТ комисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова . "Важно е да стоим стабилно..

публикувано на 12.07.24 в 11:22

С протестно автошествие почетоха паметта на загиналите в катастрофата край с. Кесарево

Близо 40 таксиметрови автомобила се включиха в протестно автошествие тази сутрин през Велико Търново, Арбанаси до гробищния парк в Горна Оряховица, за да изпратят таксиметровия шофьор Огнян Георгиев и неговия брат, които загинаха при катастрофата в..

публикувано на 12.07.24 в 11:13
Централна гара София

Пак проблем: Спряха продажбата на билети на Централната жп гара в София

На Централната жп гара в София не се продават билети. Проверка на репортер на БНР показа, че продажбата е спряна заради софтуерен проблем.  Служители на гарата твърдят, че временно не се издават билети за влаковете в цялата страна...

публикувано на 12.07.24 в 11:08