Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В НС ще бъде внесен проектът за конституционни промени, които засягат съдебната власт

Снимка: Ивайло Михайлов

12 министри ще отговарят на депутатски въпроси на днешното заседание на парламента. Очаква се и внасяне на проекта за конституционни промени, които засягат съдебната власт.

След като миналата седмица проектът с промените не стигна до официално внасяне, е възможно това да се случи днес по време на извънредното заседание. И днес най-вероятно ще се събират още подписи, преди документът да стигне до деловодството.

Извънредният парламентарен контрол ще започне с въпроси към финансовия министър Владислав Горанов, един от които е относно необходимостта от ангажирането на компания за международни разследвания по казуса КТБ. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова трябва да обясни дали се предвиждат санкции спрямо електроразпределителните дружества. Министърът на транспорта Ивайло Московски трябва да даде отговор на въпроси, свързани с предлагане на концесия на летище София и бюрократичните затруднения при техническите прегледи на автомобилите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Държавен фонд

ДФ "Земеделие" изплати над 11 млн. лева по Програмата за морско дело и рибарство

Държавен фонд "Земеделие" изплати над 11 млн. лева на рибарския бизнес и на общините по Програмата за морско дело и рибарство. Финансовата подкрепа е преведена по сметките на общо 106 бенефициенти, от които 104 изпълняват частни инвестиции. Останалите два проекта - за близо един милион лева, са на Община Бургас - за модернизиране на лодкостоянката в..

публикувано на 02.09.24 в 19:06
Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов

В края на октомври се очаква договор между "Козлодуй - Нови мощности" и консорциум "Хюндай" и "Уестингхаус"

Очакваме в края на октомври да бъде подписан договор за инженеринг между "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности" и консорциум между корейската "Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън" и американската "Уестингхаус Електрик Къмпани". Това обяви министърът на енергетиката Владимир Малинов след среща в Сеул с изпълнителния директор и президент на "Хюндай..

публикувано на 02.09.24 в 18:59
Людмил Илиев

Людмил Илиев: ЦИК взе подходящо решение да приемат документите и на двете фракции

ЦИК, колкото странно, толкова подходящо решение взе, да бъдат приети документите на двете партийни фракции в един и същи час, без да се отбелязва пореден номер. Все пак е компромис, които трябваше да извади нещата от задънената улица. Така коментира решението на ЦИК журналистът от в. Сега Людмил Илиев в интервю пред БНР. "Мен..

публикувано на 02.09.24 в 18:27
Олаф Шолц

Изпитание за германския канцлер Шолц след местните избори в Тюрингия и Саксония

Резултатите от вчерашните регионални избори в двете източногермански провинции Тюрингия и Саксония изправят канцлера Олаф Шолц пред изпитание само година преди изборите за Бундестага. Партиите в управляващата коалиция постигнаха катастрофално нисък резултат вчера, а крайно дясната "Алтернатива за Германия" се поздрави с първа изборна победа...

публикувано на 02.09.24 в 17:55
Кириакос Мицотакис

Мицотакис отговори на протестиращи в Лариса с план за помощи за над 3 млрд. евро

Жителите на град Лариса посрещнаха с протести гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. По време на посещението си той обяви помощи за пострадалите от наводненията в района миналата година. В област Тесалия посрещат с протести Мицотакис заради неизплатени обезщетения за наводненията Фермери и граждани на област Тесалия, собственици на фирми,..

публикувано на 02.09.24 в 17:54
Милен Любенов

Доц. Милен Любенов: За електората на ДПС е важно дали Доган ще има обиколки в кампанията

Президентът Румен Радев изчаквал удобен момент за включване в политическия живот у нас, каза доц. Милен Любенов в интервю пред БНР. „Сега се въздържа, но това което той показва като поведение през годините, като ценностни нагласи, че ако се формира партия около него, догодина, по-скоро ще бъде т. нар. от политолозите, от..

публикувано на 02.09.24 в 17:49
Радослав Шикорски, полски външен министър

Полша е длъжна да сваля руски ракети, изстреляни срещу Украйна и застрашаващи територия на НАТО

Полша и останалите членки на НАТО, които граничат с Украйна, не само могат, но и са длъжни да прехващат и да унищожават руски ракети и дронове, изстреляни срещу Украйна, но застрашаващи територията на алианса. Това заяви полският министър на външните работи Радослав Шикорски пред "Файненшъл таймс". При поредния руски въздушен рейд тази..

публикувано на 02.09.24 в 17:40