Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановени са дюните на къмпинг „Златна рибка“

Снимка: Община Созопол

Възстановени са дюните на къмпинг „Златна рибка“, съобщиха от пресцентъра на Община Созопол.

Временният технологичен път, необходим за пречиствателна станция, е премахнат, дюните са възстановени, а плажната ивица е в предишния си вид.

Така Община Созопол е изпълнила предписанието на екоинспекцията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Щетите по обекта на хранителната верига край Елин Пелин са предимно по покрива

Щетите по обекта на хранителната верига, който е в близост до взривения склад за фойерверки край Елин Пелин, са предимно по покрива. Това каза началникът на пожарната в Елин Пелин старши комисар Георги Иванов. Днес специалистите успяха да влязат в обекта, за да огледат последиците след взривовете. "Спазването на изискванията и правилният монтаж на..

публикувано на 27.07.24 в 19:22

Голям пожар лумна до Гребната база в Пловдив

Мащабен пожар, обхванал сухи треви, лумна  край Гребната база в Пловдив.  Мястото е в близо до луксозния хотел "Ландмарк".  Заради близостта със съседната горичка веднага са изпратени пет аварийни екипа на пожарната, които веднага са започнали да обливат огнището с вода и пяна.  Въпреки това, горящите сухи треви са образували гъсти облаци дим,..

публикувано на 27.07.24 в 19:03

Започна описването на щетите, нанесени от взрива в Елин Пелин

Продължават гърмежите от мястото на инцидента край Елин Пелин. Започнало е описването на щетите, които са нанесени по къщите в населеното място. Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов каза, че екипи вече са обходили част от къщите, започнало е описването. Ето какво е важно да се знае, обясни Ивайло Симеонов: "Това, което знам от вчера и нямам..

публикувано на 27.07.24 в 18:14
Виктор Орбан

Орбан окачестви управлението на Русия като "рационално и предвидимо"

Унгарският премиер Виктор Орбан окачестви управлението на Русия като "рационално и предвидимо" и посочи, че Украйна няма да успее да осъществи надеждите си за членство в Европейския съюз и НАТО. Орбан прогнозира, че везните на световната политика ще се наклонят от "нелогичния запад" към Азия и Москва. В реч на събитие на унгарската общност в Румъния,..

публикувано на 27.07.24 в 17:26
Снимката е илюстративна

Пожарът в планината Пъстрина край Монтана е изгасен

Пожарът в планината Пъстрина край Монтана е изгасен. Вчера и днес огнеборци гасиха сухи треви и храсти на площ от над 4000 декара. Екипи от огнеборци от Монтана изгасиха пожара в източната част на планината Пъстрина край Монтана.  Огънят се разрази вчера след обяд, като започна от бойчиновското село Охрид, след което премина по билото на..

публикувано на 27.07.24 в 17:09
Жералд Дарманен

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен не изключва вероятността за чуждестранна намеса в саботажа в жп транспорта

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен не изключи вероятността да е имало чуждестранна намеса в саботажа, заради който голяма част от железопътния транспорт във Франция беше блокиран часове преди откриването на Олимпийските игри вчера, съобщава БТА.  Вандали нанесоха щети на инфраструктурата по линиите, свързващи Париж с градове като..

публикувано на 27.07.24 в 17:02

В Смолян предлагат училища и детски градини да бъдат включени в списъка със защитени учебни заведения

Общинският съвет в Смолян предлага четири детски градини и пет основни училища в села в общината да бъдат включени в списъка със защитени учебни заведения.  С тяхното запазване ще бъде гарантиран достъпът до образование на децата от малките населени места и предотвратено още по-бързо обезлюдяването на района, мотвират се общински съветници...

публикувано на 27.07.24 в 16:55