Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Цветанов: Смятам, че около 96-97% от сегашните кметове на ГЕРБ ще продължат

Снимка: БГНЕС

Политическа партия ГЕРБ вече е изградила сериозни кадри за кметове и депутати, които имат огромно уважение от избирателите, заяви в Смолян заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов:

Ние сме с амбицията да увеличим присъствието си в местната власт. Към настоящия момент знаете, че имаме 94 кмета на общини, а ние се стремим да бъдат над 100. Имаме 1 601 общински съветника, стремим се да бъдат над 1 700 и това означава, че партия ГЕРБ действително ще бъде основополагащата  за развитието на регионите и това, което трябва да направим в новия финансов програмен период с проектите, които трябва да бъдат реализирани в местната власт. В момента текат номинациите. От тези събрания, които са проведени към настоящия момент, мога да заявя категорично, че  около 96-97% от сегашните кметове ще продължат своя мандат и това  разбира се е оценка, която се дава само от наши структури, но това е и желанието на по-голямата част от местните хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа с една жертва на пътя Русе - Плевен край с. Пейчиново

Движението по пътя Русе - Плевен в района на село Пейчиново е затруднено поради катастрофа. Лек автомобил е опитал да направи обратен завой, но при маневрата е бил ударен от движещ се направо и в лентата ти товарен камион. Водачът на лекия автомобил е загинал, а спътничката му е откарана в русенската болница.  Движението в района..

публикувано на 16.07.24 в 11:07

Радев: Тези дни ще взема решение за втория мандат

Президентът Румен Радев заяви, че тези дни ще реши кога ще връчи втория мандат на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България". "Аз очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. Реакциите на другите парламентарно представени партии ще бъдат ясен..

публикувано на 16.07.24 в 11:02

Забрана за работа на открито по обед в Гърция

В Гърция въведоха тотална забрана да се работи на открито в обедните часове на високи температури. Днес е пореден ден с висок риск от пожари. Да се затворят спешно всички археологически музеи от 12 на обяд до 17 часа, настояват лекари и депутати. Вчера въпреки забраната за работа в тези часове Акрополът в Атина беше отворен за..

публикувано на 16.07.24 в 11:01

10 години затвор за мъж, прострелял бившата си приятелка и бащата на децата ѝ в Благоевград

Десет години затвор наложи окръжният съд в Благоевград на 50-годишния мъж, който в края на миналата година на детска площадка простреля бившата си приятелка и бащата на децата ѝ.  Присъдите, които получи Бисер Вехов от разложкото село Баня, са две. Едната е за незаконно притежавано огнестрелно оръжие - престъпление , за което той получава две..

публикувано на 16.07.24 в 10:59

Корморани унищожават острова в яз. Батак. Има ли изход?

В югозападната част на язовир Батак се намира остров, който е една от най-големите атракции на язовира. Там има гора и колония от корморани. Проблемът е, че гората и кормораните съжителстват много трудно и то за сметка на гората. Дърветата на острова изглеждат като след пожар, който току що е вилнял там.   "Кормораните се нанесоха може би преди..

публикувано на 16.07.24 в 10:56
Снимката е илюстративна

Българско неделно училище в Украйна получи дарение от преносими компютри

Българското неделно училище в украинското село Камчик получи дарение от 11 преносими компютри. Дарението е осигурено от МОН и МВнР. В училището учат над 200 деца. "Ние сме далече от България, откъснати. Има национално ядро и отцепена част. Трябва да запазим максимално нашата култура ", споделя директорът на училището Иван Стоянов...

публикувано на 16.07.24 в 10:50

Влакът Пловдив-Русе прегази човек, легнал на релсите

39-годишен мъж е загинал на място, след като снощи е бил блъснат от бързия влак Пловдив – Русе. Инцидентът е станал в тунела между гарите Дебелец и Велико Търново.  Мъжът е бил легнал върху релсите, съобщиха от полицията във Велико Търново.  Двамата машинисти са изпробвани за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни.  По случая се води досъдебно..

публикувано на 16.07.24 в 10:18