Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиненият за обира на банка в Айтос остава в ареста

22 -годишният Христо Колев, обвинен за въоръжения обир на клона на "Уникредит Булбанк" в Айтос на 19 май, остава за постоянно в ареста.  Това реши Бургаския апелативен съд. 

Според апелативния прокурор Ювита Григорова, налице са всички основания за най-тежката мярка за неотклонение, както и са събрани достатъчно доказателства, че това е единият от извършителите на престъплението:
От около два месеца се извършват изключително активни действия по разкриване на обективната истина и веднага ще кажа, че над 70 процесуално следствени действия са били извършени към този момент. Това са разпити на свидетели, протоколи за оглед, ДНК експертизи, това са все обстоятелства и факти, които подлежат на внимателен анализ, на голяма, така и много стриктна процесуална преценка. От доказателствата в материалите по делото се установява, че са били най-малко двама извършители. В момента работят над пет човека, разследващи полицаи, които са дислоцирани в цялата страна с оглед издирване на съответните доказателства, които тепърва ще подлежат на анализ.

Христо Колев заяви, че самопризнанията, които е направил веднага след задържането му, са дадени под натиск на разследващи полицаи-психолози и под въздействието на наркотици. Пред съда обясни, че не е участвал в грабежа. по това време е бил в село Константиново, област Варна. 

Обирът беше извършен на 19 май по обед от двама мъже с каски, които нахлуха в банковия клон в центъра на Айтос, произведоха изстрел във въздуха и ограбиха над 55 хиляди лева. Парите и съучастника се издирват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Станислав Анастасов: В ДПС няма конфликт Пеевски - Доган, а срещу дерибеите

Няма конфликт Пеевски – Доган, има конфликт Пеевски и дерибеите. Четирима са тези, които са се възползвали от ДПС и имат скрит бизнес. Това са Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючук и  Джейхан Ибрямов. Това заяви в интервю пред БНР зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов. Той също е въвлечен във вътрешния скандал в ДПС, а..

публикувано на 15.07.24 в 16:28

Българисти от 32 държави се събраха във ВТУ, за да се посветят за 3 седмици на езика и културата ни

Българисти от 32 държави от три континента се включиха в триседмичния семинар по български език и култура, който започна днес във Великотърновския университет.  88 са участниците в 47-ото издание на семинара във Велико Търново, чиято цел е утвърждаване на българистиката в чужбина. Сред участниците има както студенти и докторанти, така и..

публикувано на 15.07.24 в 16:22

Среща на президента Радев с представители на ПГ на ПП-ДБ преди връчването на втория мандат

Президентът Румен Радев се среща с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България". В сградата на президентската институция пристигнаха съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, председателят на ПГ на ПП-ДБ Николай Денков, Надежда Йорданова, Божидар Божанов и Атанас Атанасов...

публикувано на 15.07.24 в 16:02

БАБХ възстановява профилактичната дезинфекция на граничните пунктове с Турция

Заради влошаване на епизоотичната обстановка от днес Агенцията по храните (БАБХ) възстановява профилактичната дезинфекция на граничните пунктове с Турция.  Дезинфекцията на превозните средства, влизащи в страната от Турция, беше спряна в началото на миналата година след поредица от скандали и след преценка, че няма риск от влизане на заразни..

публикувано на 15.07.24 в 15:58
Протести на служителите в АСП имаше и в края на миналата година.

Служители на Агенцията за социално подпомагане излизат на протест

Работещи от Агенцията за социално подпомагане излизат утре в 12:00 часа на едночасов протестен митинг пред сградата на социалното министерство. Акцията е организирана от Синдиката на административните служители "Подкрепа". Очаква се да се включат представители на дирекциите "Социално подпомагане" от цялата страна. Искането на работещите е за..

публикувано на 15.07.24 в 15:50
Пожар край Свиленград

Над 150 000 декара е изгорялата площ край Свиленград за 2 дни и половина

Около 150 000 декара е изгорялата площ – огромна площ, в рамките на 2 дни и половина . Това съобщи арх. Анастас Карчев, кмет на община Свиленград, в интервю пред БНР. "В момента гори в две направления - едното е с. Младиново и другото е към село Михалич. Към Лесово е овладян огънят и се наблюдава, там тлеят огнища и очакваме да не се прехвърлят..

публикувано на 15.07.24 в 15:43
Володимир Зеленски

Зеленски си поставя за цел да бъде готов за втората мирна среща на върха през ноември

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че си е поставил за цел да подготви всички елементи на мирния план, за да може Киев да свика през ноември втора международна среща на върха относно неговата визия за мир, съобщава Ройтерс. Украйна проведе първата среща на върха в Швейцария миналия месец, на която присъстваха представители на 92..

публикувано на 15.07.24 в 15:37