Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворен е пътят Якоруда – Юндола – Велинград, затруднено е и движението по част от АМ "Люлин"

Пътят Якоруда Юндола Велинград е временно затворен за движение заради тежка катастрофа. Сблъскали са се товарен автомобил и микробус. По първоначална информация са пострадали двама от пътуващите в микробуса и шофьорът на камиона. Трима мъже са тежко ранени. По информация от полицията  шофьорът на товарния камион е от Гоце Делчев, а  пътниците в микробуса - от Пазарджишко.  Пътят все още е затворен за движение. Няколко километра е опашката от чакащи автомобили и в двете посоки.

Затруднено е движението и между първи и втори тунел на АМ "Люлин" в двете посоки поради отстраняване на скална маса.  Движението се спира на етапи за по 5 минути, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура" и призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Процедурата ще приключи до края на деня.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов

НС изслушва икономическия министър за възможна безстопанственост в дружества на МИИ

Очаква се Народното събрание да изслуша служебния икономически министър Петко Николов относно публична информация за възможна безстопанственост в подопечните на дружества на Министерство на икономиката и индустрията. Освен него очаква се по време на парламентарния контрол на депутатски въпроси да отговарят още петима министри - на регионалното..

публикувано на 09.08.24 в 08:19

Пожарът в Славянка е ограничен, остава опасността от навлизане на огъня от Гърция

Пожарът в западната част на планината Славянка е ограничен, но опасността от навлизане на огъня от гръцка територия остава. Около 100 служители на пожарната, горските стопанства и военнослужещи от рано сутринта работят по доизграждане на просеката до граничната бразда, за да не допуснат разширяване на пожара на наша територия. Очаква..

публикувано на 09.08.24 в 08:13

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство

Заявка за регистрация на марка "ДПС" е постъпила в Патентното ведомство. За първи път от там потвърждават това в отговор на запитване на БНР. Институцията обаче, не съобщава от кого е заявена марката. От Патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словестни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното..

публикувано на 09.08.24 в 08:06
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп готов за тв дебат с Камала Харис

Бившият президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се съгласи да вземе участие в дебат по телевизията с вицепрезидента и кандидат на демократите Камала Харис на 10-ти септември. Съгласието на Доналд Тръмп да се яви на дебат с Камала Харис по телевизия ABC беше дадено по време на пресконференция в имението му..

публикувано на 09.08.24 в 08:01

Милен Желев: Постът на служебен премиер се надценява

" Постът на служебен премиер се надценява. Тази позиция няма чак такова значение. По същия начин се преувеличава значението на поста на председател на НС". Това заяви пред БНР политологът Милен Желев. "Това не са най-важните теми в българското общество.  Слуховете за Горица Грънчарова – Кожарева не са от вчера. И миналият път бяха толкова..

публикувано на 09.08.24 в 07:55
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Израел се съгласи за подновяване на преговорите за спиране на огъня в Газа

Израел се е съгласил на подновяване на преговорите за прекратяване на огъня в Ивицата Газа на 15 август - по настояване на Съединените щати, Катар и Египет, предадоха световните агенции. По-рано посредници от страните призоваха Тел Авив и групировката "Хамас" да се срещнат на тази дата, за да финализират споразумение за примирие и..

публикувано на 09.08.24 в 07:52
Донецк, февруари 2024 г.

Най-малко четирима убити при руски обстрел в Донецка област

Най-малко четирима души са били убити при руски обстрел в украинската Донецка област, предаде Ройтерс. Областният губернатор Вадим Филашкин съобщи за най-малко две жертви при стрелба срещу жилищен район в Константинивка, западно от Бахмут - град, който премина в руски ръце преди година след месеци на тежки битки. По-късно Филашкин съобщи за още..

публикувано на 09.08.24 в 07:48