Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в подкрепа на Волен Сидеров блокира центъра на София за почти половин ден

| обновено на 28.10.15 в 14:54
Снимка: БГНЕС

Почти половин ден центърът на София беше блокиран от полиция заради протеста в защита на Волен Сидеров. Привърженици на партия "Атака" се събраха пред парламента минути след 8 часа сутринта, за да протестират срещу създаването на комисия, която да се занимава с имунитета на двамата народни представители. На няколко пъти полицията проверява групи от млади момчета с бръснати глави, разхождащи се в района. Привържениците на "Атака" пък се заканиха да защитят лидера си.

Искам да се обърна към господа управляващите да не дискредитират такъв човек, такъв родолюбец като Волен Сидеров, каза жена от митинга.

Малко по-късно Сидеров и депутатите от партията напуснаха сградата на Народното събрание и отидоха при симпатизантите си.

Протестните митинги на опозицията се мачкат, защото ние сме единствена опозиция. В момента се провежда репресия срещу единствената опозиционна партия в България – "Атака". Още повече, че ние се захванахме и бръкнахме в раната, наречена наркобизнес.

По-късно протестът пред парламента премина в шествие до сградата на МС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Временната комисия за снемане на имунитета на Сидеров и Чуколов внася доклада си в НС утре

Парламентът създаде временна анкетна комисия за снемане на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов по исканията на главния прокурор от 12 и от 26 октомври тази година. Начело на комисията ще бъде Димитър Главчев от ГЕРБ. Проекторешението за..

обновено на 28.10.15 в 18:30
ВИЖТЕ ОЩЕ
Калин Стоянов

Калин Стоянов: Продължават гърмежите след пожара в складовете за фойерверки в Елин Пелин

Продължават гърмежите след пожара в складовете за пиротехнически изделия в Елин Пелин, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който е в село Петров, община Сандански, заедно с премиера Димитър Главчев, във връзка с пожара около..

публикувано на 29.07.24 в 13:11

Зачестяват измамите с бързи кредити

Увеличава се броят на измамите с бързи кредити, предупреждават от Асоциацията за отговорно небанково кредитиране. В нея се зачестяват сигналите за фирми - фантоми през летния сезон. От асоциацията изпращат няколко съвета към потребителите, които имат..

публикувано на 29.07.24 в 13:11
Калин Стоянов и Димитър Главчев

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета

В гасенето на пожара в граничната с Гърция планина Славянка ще бъдат включени два френски самолета, обяви премиерът Димитър Главчев, който заедно с вътрешният министър Калин Стоянов пристигнаха в село Петрово, където работи и кризисният щаб...

публикувано на 29.07.24 в 12:50

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област..

публикувано на 29.07.24 в 12:26

Взрив в завода за целулоза край Свищов

Взрив е избухнал около обед в завода за целулоза "Свилоза" край Свищов.  Имаше запалване в инсталацията за хлорен диоксид, която е част от инсталацията за производство на целулоза, след което има възникнал взрив, потушен е пожарът, тепърва ще се..

публикувано на 29.07.24 в 12:14

ИТН получи третия мандат: Ще разговаряме с всички, за кабинет е нужна широка подкрепа

Това е последният шанс 50-ото НС да излъчи правителство и да не отлети скоропостижно и без съществени постижения в историята. От самото начало на този процес вие застъпвате тезата за необходимостта за редовно правителство и отстоявате формулата за..

публикувано на 29.07.24 в 12:10

Правителството следи с тревога изявления в РСМ, насочени към нарушаване на международни ангажименти

Правителството на Република България следи с нарастваща тревожност изявления и декларации на официални представители на Република Северна Македония, насочени към нарушаване на международни ангажименти в областта на инфраструктурната свързаност вкл...

публикувано на 29.07.24 в 11:41